01.12.21 DI Handel Nyheder

Mundbind eller coronapas?

Ny bekendtgørelse giver mulighed for, at ansatte i detailhandel og liberale erhverv kan vise gyldigt coronapas og dermed undgå at bære mundbind.

På baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefaling er der fra den 29. november indført krav om mundbind eller visir i detailhandlen og indkøbscentre. Dette omfatter dagligvarebutikker, indendørs markeder, indkøbscentre, stormagasiner, basarer, arkader og takeawaysteder.

De ansatte kan dog slippe for at bære mundbind, hvis de kan vise et gyldigt coronapas. 

De nye regler betyder, at du fra i mandags kunne opleve dagligvarebutikker, hvor ansatte ikke bærer mundbind, da arbejdsgiver har set gyldigt coronapas, mens du i andre dagligvarebutikker, vil se ansatte med mundbind.

De nye regler er et både vigtigt og glædeligt resultat af weekendens forhandlinger i Epidemiudvalget, da de sikrer handelsvirksomheder de bedste rammer for dels at bibeholde den gode kundekontakt og service, dels at tage ansvarlige forholdsregler mod corona:

Man skal huske på, at mange ansatte i detailhandlen er på arbejde i mange timer ad gangen, ligesom det er væsentligt sværere at yde en god service og kundekontakt, når man har mundbind på. Den her model er et godt og afbalanceret kompromis for alle parter Jacob Kjeldsen, Branchedirektør

 

Restriktionerne kommer som følge af Sundhedsminister Magnus Heunickes forslag 25. november.

Hvornår er et coronapas gyldigt?

Et coronapas er gyldigt, såfremt én af følgende kriterier er opfyldt:

  • Man er færdigvaccineret mod coronavirus inden for det seneste år
  • Man er bekræftet smittet med coronavirus inden for de seneste 6 måneder
  • Man har fået en negativ PCR-test inden for de seneste 72 timer
  • Man har fået en negativ lyntest inden for seneste 48 timer

Hvis I har spørgsmål til indførelse af coronapas eller personale- og medarbejderhåndtering, kan I kontakte DI´s personalejuridiske afdeling – se her: Personaleforhold - rådgivning til arbejdsgivere - DI (danskindustri.dk)

Info om COVID-19

Hold dig opdateret på udviklingen og find DI’s og myndighedernes råd, links og kontaktpersoner. Få også DI’s svar på arbejdsgivernes ofte stillede spørgsmål.

Virksomheder: Hjælp til coronavirus, COVID-19 - Dansk Industri - Dansk Industri

Marie Krogsgaard Pedersen

Marie Krogsgaard Pedersen

Chefkonsulent

Relateret indhold