01.12.21 DI Handel Nyheder

Prisberegner: Hvad koster den nye Dankort prismodel din virksomhed?

Fra 1. januar 2022, bliver prisen på Dankortbetalinger via nethandel beregnet ud fra en ny prismodel. Prisstrukturen bliver ændret til at være 100 pct. omsætningsafhængig og eksisterende prisloft pr. transaktion fjernes. Særligt virksomheder med lave transaktionsstørrelser vil drive gavn af den nye prismodel, hvorimod virksomheder med høje gennemsnitstransaktioner, vil blive dårligere stillet. Men hvordan stiller den nye prismodel lige netop din virksomhed? Det giver DI Handels nye prisberegner dig svaret på.

DI Handel har udarbejdet en prisberegner, som på baggrund af virksomhedernes gennemsnitlige transaktioner og deres årlige antal transaktioner kan give et estimat på, hvor meget en virksomhed kommer til at spare eller miste ved den nye prismodel. Prisberegneren er konstrueret med udgangspunkt i Nets følgende to prismodeller:

Prismodeller

NY PRISMODEL (fra 1. januar 2022): 0,32 pct. af transaktionsbeløb NUVÆRENDE PRISMODEL: 1.250 kr. (opstartsgebyr) + 1.100 kr. (årligt abonnement) + 0,54 kr. pr. transaktion + 0,19 pct. af transaktionsstørrelsen (dog kan de 0,54 kr. pr. transaktioner og de 0,19 pct. af transaktionsstørrelsen ikke overstige 2,50 kr. pr. transaktion).

Læs også:  Nethandel - Ny prismodel for Dankort

Prismodellen tilgodeser små virksomheder

Ud fra ovenstående prismodeller er det tydeligt at strukturen for den nye prismodel er mere enkel end den nuværende. Skiftet til den nye prismodel rammer dog ikke alle virksomheder ligeligt. Mindre virksomheder, der har lave gennemsnitstransaktioner kommer til at gavne af den nye prismodel, hvorimod virksomheder med meget høje gennemsnitstransaktioner, komme til at skulle betale en hel del mere. F.eks. vil en virksomhed med gennemsnitstransaktioner på 190 kr., som har 2 daglige transaktioner, komme til at spare ca. 1.056 kr. om året. Derimod vil en mellemstor virksomhed, med gennemsnitstransaktioner på 350 kr. og 50 daglige transaktioner komme til at betale 9.906 kr. mere i transaktionsgebyrer om året. Sidst men ikke mindst, vil en stor virksomhed med gennemsnitstransaktioner på 1100 kr. og 200 daglige transaktioner, komme til at skulle betale 219.321 kr. mere om året.

imageibjx.png

image9l21r.png

Find den nye prisliste her: Prisliste Dankort

Opstartsgebyr fjernes i den nye prismodel

Der er i den nuværende prismodel indlejret et opstartsgebyr, for virksomheder, der skal i gang med at benytte Dankort som et betalingsmiddel på deres netbutik. Dette gebyr på 1.250 kr. bliver i den nye prismodel fjernet. Præcis, hvor meget mindre en nystartet virksomhed, der endnu ikke har Dankort som betalingsmiddel på deres webshop, skal betale, når den nye prismodel indføres, kan DI Handels nye beregner også give et tal på.

Skrevet af:

Tevin Lac, Emil Østrup Bronér, Aske Gudmand-Høyer

Relateret indhold