Hvilke coronakrav og anbefalinger gælder stadig? Få et overblik her.

26.07.21 DI Handel Nyheder

Overblik over nuværende coronarestriktioner for detail og engros

Per 14. august 2021 blev afstands- og arealkrav ophævet for erhvervslivet, som en del af udfasningen af coronarestriktioner. Få et overblik over resterende krav og anbefaleringer her. (Opdateret 17. august 2021)

Tidslinjen for detail og engros er som følger:

  • Juni 2021 blev kravet om brug af mundbind/visir i detailhandlen ophævet, samt kravet om opsynspersonale i butikker på over 2.000 kvm.
  • August 2021 blev arealkravet lempet til 2 kvm. per kunde uanset butikkens størrelse
  • August 2021 blev afstands- og arealkrav ophævet for hele erhvervslivet
  • September 2021 ophæves alle resterende restriktioner.

Seneste ændringsbekendtgørelse kan ses her: Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forbud mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter og krav om coronapas på Erhvervsministeriets område i forbindelse med håndtering af covid-19 (retsinformation.dk)

Hvilke krav og anbefalinger gælder stadig?

 

  • Afstand: Lokalerne skal så vidt muligt indrettes, så kunderne kan holde afstand til hinanden, fx ved at lave tydelig afstandsmarkering. 
  • Afmærkning: I lokaler på 2.000 kvadratmeter eller derover skal der være tydelig afmærkning af, at kunder skal bevæge sig i samme retning eller holde til højre.
  • Hygiejne: Der skal være vand og sæbe eller hånddesinfektion (mindst 70 % alkohol) tilgængeligt for kunder.
  • Skiltning: Din virksomhed skal informere kunder om, hvordan smittespredning begrænses, både inden de kommer ind i din butik og inde i butikken. Ved indgangen til dine lokaler skal der opsættes følgende plakater fra Sundhedsstyrelsen: ”Personer med symptomer på coronavirus/covid-19 bør blive hjemme” og ”Smittespredning begrænses med god hygiejne og adfærd”. Du kan finde plakaterne på coronasmitte.dk

De sektorspecifikke retningslinjer for detailhandlen er ikke yderligere opdateret efter, at Sundhedsstyrelsen har ophævet afstands- og arealkrav. Vi opdaterer derfor løbende siden med yderligere information fra Erhvervsstyrelsen.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold