Brugen af blockchain er resultatet af et samarbejdet med projektet Blockchain Business i handel og Design, som er et tiltag finansieret af Industriens Fond.

23.04.21 DI Handel Nyheder

Fra ko til sko: Blockchain giver sporbarhed

Når du scanner den QR-kode, du finder i skoen fra det danske brand Roccamore, får du den fulde ”track and trace-historik” fra den danske ko til dine sko. Teknologien bag er blockchain.

På en enkel måde vil du blive inviteret til at rejse med dataen fra det specifikke område i Jylland, hvor kvæget kommer fra - inklusive dyrevelfærdsdata. Via blockchain-teknologi giver QR koden også indsigt i den ansvarlige garvningsprocess på Scan-Hide, slutgarvningen i Tyskland, og hvordan skoene fremstilles i Italien. Rejsen slutter tilbage i Danmark, før skoene sættes på fødderne af bevidste kvinder.

Læs også: Er der potentiale i blockchainteknologi for danske handelsvirksomheder?

”Virksomheder der formår at tilpasse og udnytte ny teknologi, øger konkurrenceevnen. Ved at hjælpe danske virksomheder med at udnytte teknologiske muligheder – herunder blockchainteknologien – så håber vi, at vi kan være med til at styrke væksten og bane vej for gode fremtidige resultater. I første omgang har vi taget udgangspunkt i én specifik branche, hvor mulighederne med blockchains nu er vist gennem det her projekt.

Næste skridt er, at vi bringer erfaringerne videre til flere virksomheder – også i andre brancher,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

Dataene leveres af leverandørerne i værdikæden mellem SPOOR og Roccamore og uploades i en blockchain. Det er den anden lancering af co-lab’et mellem Roccamore X SPOOR, der lander på hylderne mandag den 26. april.

Brugen af blockchain er resultatet af et samarbejdet med projektet Blockchain Business i handel og Design, som er et tiltag finansieret af Industriens Fond. De to brands, Copenhagen Business School og Lifestyle & Design Cluster har sammen over en længere periode indsamlet data fra alle leverandører i værdikæden og leveret dem til en blockchain.

”For os er brugen af blockchain super interessant, og personligt synes jeg, det virkelig sejt. Vi er stolte over at samarbejde med nogle af de bedste leverandører i læderbranchen, og når vores kunder får fuld transparens, håber jeg virkelig, at de kan se den fulde værdi, der ligger i vores sko. Og så er vi ret vilde med at kunne demonstrere dette i vores eget digitale space” siger Frederikke Antonie Schmidt, grundlægger og kreativ direktør i Roccamore.

”Blockchain-teknologi er en super god mulighed til at demonstrere sporbarhed, som jo normalt er helt usynlig for Roccamores kunder. Dataen som kommer fra alle leverandører og underleverandører pålægger samtidig et endnu større ansvar på alle i værdikæden” siger Birgitte Holgaard Langer Business Development Director i SPOOR, som er en del af virksomheden Scan-Hide.

Data og feedback fra brugen af blockchain vil blive brugt til videreudvikling til den næste fælles lancering til efterårssæsonen.

Læs også: Er de centrale markedspladser med blockchain en Amazon-killer?

BLOCKCHAIN I BUSINESS OG DANSK DESIGN

Projektet fokuserer på, hvordan blockchain teknologi kan give danske design- og handelsvirksomheder konkurrencefordele og et effektivitetsløft. Blockchain teknologien har byggestenene til at kunne redefinere forretningsmodeller og økosystemer. Projektet er et samarbejde mellem CBS, Lifestyle & Design Cluster og DI Handel finansieret af Industriens Fond. Læs mere om projektet lige her.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold