Sælger din virksomhed varer og ydelser til private (B2C) i EU-lande for over 10.000 Euro samlet? Så bliver du omfattet af de nye momsregler for e-handel, der træder i kraft 1. juli 2021.

29.06.21 DI Handel Nyheder

Nu bliver det nemmere at e-eksportere

På torsdag den 01. juli 2021 træder de længe ventede nye regler for moms på e-handel i kraft. Momsreglerne vil bl.a. gøre det lettere at e-eksportere til private i EU-lande. Få en tjekliste til momsreglerne her.

Sælger din virksomhed varer og ydelser til private (B2C) i EU-lande for over 10.000 Euro samlet? Så bliver du omfattet af de nye momsregler for e-handel, der træder i kraft 1. juli 2021.

Kort fortalt betyder de bl.a., at hvis du som dansk e-handelsvirksomhed sælger varer eller ydelser for over 10.000 euro - ny fælles EU-fjernsalgsgrænse - til forbrugere i andre EU-lande i løbet af et kalenderår, så skal du ikke længere indberette og betale moms i alle EU-lande. Du kan nemlig i stedet indberette og betale moms via din egen virksomheds almindelige momsindberetning, hvis du registrerer din virksomhed via Moms One Stop Shop-ordningen:

”Danske e-handelsvirksomheder har længe efterspurgt mere fair og ensartede regler inden for EU på momsområdet. Vi forventer, at den nye ordning vil gøre momsarbejdet nemmere, så de undgår at skulle bruge en masse ekstra ressourcer på registreringsarbejde og gøre det lettere for flere danske virksomheder, at starte e-eksport til andre EU-lande, hvor der for nuværende er et kæmpe uudnyttet potentiale”, siger branchedirektør i DI Handel Sidsel Dyrholm Holst.

Vil du læse mere om de nye regler, kan du finde vores seneste artikel om reglerne her: Nye momsregler for e-handel træder i kraft 1. juli 2021

En administrativ lettelse

Financial Manager hos den danske designvirksomhed Cane-line Anette Muus er enig:

”Det er uden tvivl en administrativ lettelse for vores virksomhed. For nuværende registrerer vi moms på hver af de pågældende eksportlandes websites. Websitets der hele tiden ændrer sig, hvilket kræver at vi er i løbende dialog med de pågældende landes myndigheder. De nye momsregler betyder, at vi kun behøver logge på én platform og angive moms. Det vil selvfølgelig kræve administrativ ressource at ændre, men det er én enkelt gang – fremfor nu, hvor det er hver gang et land ændrer deres momsprocedure.”

”Derudover betyder de nye momsregler også, at vi med vores webshop hurtigt kan koble nye eksportlande på, uden at behøve tænke over det administrative bøvl med momsregistrering”, fortæller Anette Muus.

Tjekliste til de nye momsregler: 6 ting din virksomhed skal huske

  1. Din webshop skal kunne opkræve forskellige momssatser og momsbeløb til forskellige EU-lande
  2. Momssatserne kan differentiere alt efter type af vare eller service, eksempelvis kan et land have en standard momssats på 22 pct., men en nedsat moms på medicin på 10 pct. Din virksomhed skal derfor have styr på de forskellige momssatser i de forskellige EU-lande, som I sælger til. Du kan se en oversigt over gældende momssatser i EU lige her: Taxes in Europe Database v3 (europa.eu)
  3. Din virksomhed skal have særlige konti i virksomhedens regnskab til disse salg. Du kan læse nærmere om regnskaber i den juridiske vejledning afsnit D.A.16.3.8 Regnskab
  4. Din virksomhed skal lave særlige kontroller af, hvilket land kunden vil forbruge varen i
  5. Din virksomhed skal opbevare regnskaber i 10 år
  6. Hvis du ønsker, at indberette og betale moms af dit salg til hele EU ét sted, skal du tilmelde din virksomhed Moms One Stop Shop-ordningen. Læs mere om ordningen her: Ny Moms One Stop Shop-ordning er nu åben - DI Handel (danskindustri.dk)

Har du spørgsmål til de nye momsregler, er du velkommen til at kontakte Chefkonsulent Lene Nielsen ved at sende en mail til LNI@di.dk eller fagleder for moms og regnskab Kristian Koktvedgaard ved at sende en mail til KKO@di.dk.

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Katrine Jacobi
Skrevet af:

Katrine Jacobi

Relateret indhold