Nye tal fra første kvartal af 2021 har vist en meget varieret udvikling for detail- og engroshandlen, viser de seneste konjunkturbarometre fra DI Handel.

05.07.21 DI Handel Nyheder

Nye tal: Rekordhøj omsætning for engros- og detailhandlen

Efter et atypisk 2020, hvor nogle virksomheder oplevede rekordstore omsætninger, mens andre havde store tab på bundlinjen, har omsætningerne indenfor engros- og detailhandlen nu genfundet deres niveau fra før coronakrisen med rekordhøj omsætning.

Nye tal fra første kvartal af 2021 har vist en meget varieret udvikling for detail- og engroshandlen, viser de seneste konjunkturbarometre fra DI Handel.

I engroshandlen er den indenlandske omsætning med 165 mia. kr. på sit højeste kvartalsvise niveau nogensinde. På trods af den positive omsætning, er beskæftigelsen faldet og antallet af konkurser steget.

Detailhandlen har ligeledes set en rekordstor stigning på 7,7 pct. i omsætning. Det skyldes især e-handlen, der har bidraget med omkring halvdelen af stigningen. Beskæftigelsen bidrager til den positive historie, og er også steget. Derimod er konkurser steget med 168 pct.

Engrosomsætningen er tilbage på niveau med før coronakrisen

Omsætningen indenfor engroshandlen fortsætter den positive trend, der er set siden juni 2020, og er nu også på niveau med før coronakrisen med en stigning på 1,6% (+5,2 mia. kr.).

Her er det i særlig høj grad brancherne engroshandel med information- og kommunikationsudstyr og engroshandel med andre maskiner, andet udstyr og tilbehør, der med stigninger på hhv. 19,1% (+3,6 mia. kr.) og 4,3% (+2,8 mia. kr.), der har bidraget til den overordnede stigning.

Derimod har brancherne engroshandel med landbrugsråvarer og levende dyr og engroshandel med føde-, drikke- og tobaksvarer set tilbagegange på hhv. 7,0% (-0,8 mia. kr.) og  -6,7% (-2,7 mia. kr.).,

Særligt den indenlandske, men også den udenlandske omsætning har været med til at trække den samlede omsætning for engroshandlen op. Imens den indenlandske omsætning er steget med 2,7% (+4,3 mia. kr), er den udenlandske omsætning kun steget med 1,1% ( +0,9 mia. kr.). Den indenlandske omsætning har slået sidste kvartals rekordomsætning og er altså på det højeste niveau nogensinde.

Log ind og download alle tal: Engroshandel: Konjunkturbarometer 1. kvartal 2021

Rekordstor fremgang for detailomsætning

Detailhandlen har i 1. kvartal af 2021 set en rekordstor stigning på 7,7 pct. (+7,0 mia. kr.). Det er i særlig høj grad internethandlen, der med en stigning på 44,6 pct. (+3,4 mia. kr.), der udgør omkring halvdelen af stigningen. Det er i særlig høj grad underbrancherne detailhandel med dagligvarer via internettet og detailhandel med elektroniske eller elektriske apparater samt fotoudstyr via internet, der med stigninger på hhv. 67% (+760 mio. kr.) og 50% (+875 mio. kr.) har bidraget til fremgangen for handel via internettet.  

Der er derimod set fald i omsætningen for servicestationer og detailhandel med andre varer i specialforretninger på hhv. 6,0% (-0,5 mia. kr.) og 15,6% (-0,7 mia. kr.).

Log ind og download alle tal: Detailhandel: Konjunkturbarometer for 1. kvartal 2021

Vil du se alle tal?

Som medlem af DI Handel kan du downloade vores to kvartalsvise barometre med mange flere tal for hhv. engros- og detailhandlen lige her:

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold