"Det er blandt andet ambitionen at danne et netværk, som bringer de forskellige aktører i hele forsyningskæden sammen", fortæller Poul Skovgaard.

DI
08.11.22 DI Handel Nyheder

Månedens udfordring: SCM er afgørende for fornuftig forretning

Dansk Industri Handel øger fokus på supply chain og logistik med ansættelse af en erfaren branchemand til at stå i spidsen for en række indsatser og initiativer. ”Supply chain management er blevet genstand for ledelsens opmærksomhed. En velfungerende forsyningskæde er et krav for at kunne drive en fornuftig forretning”, lyder det fra Poul Skovgaard.

Poul Skovgaard er en mand på en mission. Hans opgave i DI Handel er at op- og udbygge SCM- og logistikområdet ved at involvere medlemmerne på tværs af brancher og forsyningskæder, identificere de gode historier og øge vidensdeling gennem netværk, webinarer, konferencer og artikler. Det sker i form af en ny indsats, som Poul Skovgaard skal drive i gang.

DI Handel er et branchefællesskab under Dansk industri med over 2500 medlemsvirksomheder. Branchefællesskabet har fokus på salg, marketing, e-commerce, e-eksport, bæredygtighed og senest altså også SCM & logistik.

Hvad ser du som den største udfordring for supply chain i øjeblikket?

”Supply chain management er i dag blevet forretningskritisk. Det er noget, ledelsen retter fokus mod. En velfungerende forsyningskæde er et krav for at kunne drive en fornuftig forretning. Alligevel er der, mange som fejler”, fortæller han og supplerer:

”Beslutninger er ofte reaktive i forhold til for eksempel nedlukninger, stigende omkostninger og flaskehalse. Derfor vil vi gerne i DI Handel sætte fokus på logistik og supply chain, så virksomheder kan blive inspireret og blive proaktive - ikke mindst, når man går med overvejelser om eller har åbnet nye salgskanaler. Effektiv logistik og SCM har effekt på både top- og bundlinje, selvom det indrømmet i dag nok primært er mest kendt for det sidste”.

Hvordan planlægger du og I at takle den?  

”Jeg tiltrådte 1. juni 2022 i DI, så meget er selvfølgelig nyt. Jeg kan først og fremmest trække på de mange medlemmer og dygtige kollegaer i Dansk Industri. Dernæst har jeg selv mangeårig erfaring indenfor international logistik og supply chain i forskellige roller, som både specialist og leder. Covid-19 lærte os alle, at evnen til at lære nyt er helt kritisk, og jeg har stadig en masse at lære i mit nye job. Så jeg forsøger at lytte mere, end jeg taler”, fortæller Poul Skovgaard.

Har I konkrete tiltag på vej?

”Som en del af den samlede plan for området har jeg fået søsat de første aktiviteter, og det er blandt andet ambitionen at danne et netværk, som bringer de forskellige aktører i hele forsyningskæden sammen. Det supplerer mange af de fagspecifikke netværk, som allerede findes for ingeniører, speditører, sælgere og indkøbere etc. Netværket har dermed mulighed for at kunne fokusere bredere på for eksempel bæredygtighedsagendaen end de traditionelle kunde/leverandør forhold. Netværket vil være gratis for medlemmer af DI Handel”, fortæller han.

 

Om Poul Skovgaard

• Aktuel position: Chefkonsulent, Dansk Industri Handel.
• Uddannelse: Speditør, cand. merc.  fra CBS, og senere global lederuddannelse.
• Erhvervserfaring: Bred og mangeårig erfaring inden for logistik og SCM med rekruttering, foreningsarbejde, e-handel og ledelse i logistikvirksomheder.

Skrevet af:

Poul Breil-Hansen, SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

Relateret indhold