09.06.22 DI Handel Nyheder

Vær medskaber af den forandring, som verden kalder på

Verden er i den grad under pres, og vi har brug for at handle nu, såfremt vi skal gøre os håb om en bæredygtig fremtid. Vi har brug for virksomhedsledere, der er medskaber af den forandring, verdenen har brug for.

Vi står overfor store udfordringer, hvor klima, miljø, og uddannelse, sundhed, diversitet og ligestilling blot er nogle af dem.  Der er ingen tvivl, bæredygtighed er ikke længere en diskussion.

Derfor har vi brug for ledere, der kan sætte retning og prioriterer den bæredygtige dagsorden. Ledernes opgave er, at finde plads i den dagsorden, og udnytte de muligheder som den bæredygtige agenda tilbyder, således I som virksomhedsledere bliver medskaber af den forandring, vi og verdenen har brug for.

For mig er begrebet ”bæredygtighed” blot et andet ord for ”ansvarlighed”, ”medmenneskelighed” og ”langsigtet og holistisk tænkning”. Min anbefaling er, at bruge det ord, der for dig skaber mest handlelyst. Det er handlelysten jeg ser som min vigtigste opgave inspirere ledere til. Ledelseskonsulent Sara Øllgaard, SaraØllgaard

Bæredygtig ledelse starter med en samtale

Ifølge ledelseskonsulent Sara Ølgaard starter bæredygtig ledelse med en samtale. Til Salgskonferencen 2022, hvor der bliv stillet skarpt på bæredygtig handel kom Sara Øllgaard med indblik i, hvordan man kommer i gang med den bæredygtige dagsorden. Og der er ingen tvivl. Der er mange veje til at skabe en bæredygtig forretning, men et budskab stod klart. Som virksomhedsleder skal du i gang med at starte samtaler derhjemme – med både medarbejder, kunder og leverandører.

Med en masse nye krav og forventninger til virksomheder, er er du som virksomhedsleder nødt til at kende til og forstå behovet og forventningerne – og det starter med en samtale.

Bæredygtig ledelse starter med en samtale. Det var hovedbudskabet fra Sara Øllgaards oplæg til Salgskonferencen 2022.

Simone S. Nielsen / DI Handel

Relateret indhold