14.09.22 DI Handel Nyheder

Supply Chain forecast – What to expect?

Hvad betyder det for os i Danmark, når passagerflyene står stille eller et stort fragtskib sætter sig fast i Suez?

Siden begyndelsen af 2020 har covid stort set sendt lineær fremskrivninger på pension. De globale fragtmarkeder har været præget af mangel på kapacitet og arbejdskraft med hastigt stigende priser og leveringstider til følge. Industriens svar har bl.a. været opbygning af sikkerhedslagre, og øgning i antallet af leverandører med henblik på at minimere risici.

imagesviip8.png

I første omgang har du måske ikke lige tænkt på, hvad det betyder for os i Danmark, når passagerflyene står stille eller et stort fragtskib sætter sig fast i Suez. Men mange er blevet en helt del klogere på forsyningskædernes betydning for verdens økonomien (og måske også egen stress-tærskel, når f.eks. varen var udsolgt i butikken eller webshoppen, eller den valgte el-bil runder et års leveringstid).

Forsyningskæderne er globale og virksomhederne er blevet ramt dobbelt. Både i form af udfordringer med at få komponenter og råvarer fra især Fjernøsten til produktion, eller færdigvarer til engroshandel, men også distributionen har været ramt af stigende leveringstider.

Nu anes en bedring bl.a. som følge af, at der atter er kommet gang i den globale sø- og luftfragt. Men hvordan samarbejder man bedst i hele forsyningskæden med henblik på at minimere effekterne af disse store udsving, som synes at ramme hyppigere? Og når man ikke længere kan basere sig på just in time og lineær fremskrivning, hvad støtter man sig da til? 

Kom med på seminar ”Logistik & SCM 2022 -udfordringer & muligheder” den 21. september få et bud på, hvad du kan forvente fremover, og bliv opdateret på seneste nye udvikling.

DE GLOBALE FRAGTMARKEDER | JAN DAM POULSEN, DIREKTØR, BLUE WATER SHIPPING

DI Handel

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Skrevet af:

Poul Skovgaard

Relateret indhold