18.01.23 DI Handel Nyheder

3 steps til LinkedIn-resultater de fleste kun tør drømme om

Har du fortsat annonce-resultater til gode på LinkedIn? Eller er du i tvivl om en investering på LinkedIn kan betale sig? Så er du langt fra alene. Derfor har jeg samlet tre afgørende steps, der sikrer, at du får del i de imponerende annonceringsresultater, de dygtigste brugere af LinkedIns leadmotor skaber.

Hvorfor LinkedIn annoncering?

Du er helt sikkert selv på LinkedIn. Det er din arbejdsplads med al sandsynlighed også. Men får du nok ud af den massive marketing-motor, der ligger under overfladen på verdens største professionelle netværk?

LinkedIn har i dag 820 millioner brugere, 58 millioner virksomheder er aktive på mediet, 20 trillioner sete updates, og engagementet stiger støt for hvert år. Bare I Danmark er der der 2 mio. LinkedIn-brugere. Og midt i det hele står du og din virksomhed så…

Den gode nyhed er, at din målgruppe helt sikkert er på LinkedIn.

Den lidt tungere sandhed er, at der skal mere end et par venstrehånds-opdateringer til at skille sig ud fra mængden. Dertil skal du tænke dig godt om, når du skal ramme din målgruppe.

Få del i LinkedIns hurtigst voksende forretningsben

Microsofts årsregnskaber viser, at LinkedIns annonceindtægter er mere end femdoblet de sidste 5 år, og der ligger et stort potentiale for leadgenerering gemt i denne forholdsvis nye platform.

Mange virksomheder får dog ikke grebet det rigtig an fra starten, og det kan spænde ben for resultaterne. Der er dog masser af gode leads og resultater at hente på LinkedIns annonceplatform, det kræver bare, at du tager strategibillerne på, og tænker din indsats igennem frem for at sætte enkeltstående kampagner i gang uden at have det større formål for øje.

1. Lad altid dine KPI’er afgøre dit valg af målsætning

En af de største fejl, når virksomheder vil give sig i kast med LinkedIn, er, at annonceringen ikke bliver indtænkt i strategien. LinkedIn-annonceringen bliver simpelthen set som en kampagnebaseret indsats, hvor man skal ramme målgruppe X, Y eller Z med enten et webinar, en e-bog eller lignende.

Her vil jeg gerne appellere til, at du tænker grundigt over, hvordan du bruger de forskellige målsætninger. Start altid med at definere KPI’erne for din indsats, og først derefter kan du vælge de målsætninger, der matcher med dem (Brand Awareness, Videovisninger, Websitebesøg, Lead Generation).

Et trick er altid at gå igennem disse tre skridt, når du skal vælge målsætning for en kampagne:

  • Hvad er dit KPI? Og hvad er succeskriteriet for dine enkelte kampagner?
  • Vælg de målsætninger, der passer til dit/dine KPI’er.
  • Definér de metrics, du vil måle succesen ud fra.

2. Byg et full funnel set-up ud fra dine KPI’er og målsætninger

Når du har dine KPI’er på plads, og ud fra disse har valgt målsætninger og metrics (måleenheder), så er det vigtigt, at du tænker dem ind i full funnel, der tager højde for hele kunderejsen.

Men hvad betyder det egentligt at bygge en full funnel? En full-funnel-tilgang (også kendt under navnet salgs- og marketingtragten) handler dybest set om at målrette dine marketingbudskaber til det stadie, som kunden p.t. befinder sig i. I stedet for blot at fokusere på salget, så deler man kunderejsen op i tre primære stadier: 

  • Upper funnel, hvor målet blot er at skabe kendskab. 
  • Mid funnel, hvor målet er at skabe interesse og overvejelse.
  • Lower funnel, hvor målet er at konvertere eller skabe salg.

I stedet for at fokusere alle dine annoncer mod konvertering eller salg, er det altså vigtigt, at din annonceringsindsats er bygget op om og indeholder annoncer til alle tre stadier af tragten.

Her får du et eksempel på, hvordan et full funnel LinkedIn set-up kunne se ud for en virksomhed.

3. Start med en bred segmentering og snævr derefter ind

Når du har din strategi på plads, skal du tage stilling til din målgruppe. Du har to muligheder for at segmentere på LinkedIn.

  • Du kan lave en ny segmenteret målgruppe ud fra en lang række standardparametre.
  • Du kan lave et Matched Audience, der er en mere målrettet form for segmentering, ud fra tidligere interaktion med jeres set-up.

Hvis du ønsker at segmentere en ny målgruppe ud fra LinkedIns medlemmer, anbefaler LinkedIn en målgruppe på 50.000 – 400.000 medlemmer.

Et lille insider-tip: Start bredt i dine første kampagner og snævr ind undervejs. Når du har kørt dine første kampagner og er blevet klogere på jeres kernemålgrupper, giver det generelt god mening at holde størrelsen på din målgruppe tættere på 50.000 - særligt for os her i Norden.

Når du segmenterer din målgruppe, kan du vælge mellem mere end 500 parametre fordelt på forskellige kategorier. Her vil jeg anbefale, at du maksimalt kombinerer fire parametre, f.eks. jobfunktion, jobtitler, virksomhedsstørrelse og senioritet.

Første danske officielle LinkedIn Case Study

Som den første danske virksomhed nogensinde har vores dygtige kunde, LMS365, fået et officielt Case Study publiceret af LinkedIn. Dermed er No Zebra også det første danske bureau med et Case Study på LinkedIn. Det er vi naturligvis meget stolte af. Læs det spændende Casy Study LMS365: Reaping returns from localised, always-on marketing her.

Skrevet af:

André Hedegaard Madsen, No Zebra

Relateret indhold