Co

04.01.23 DI Handel Nyheder

Karrieredage for handelselever skal hjælpe virksomheder med rekruttering

Adgang til kvalificeret arbejdskraft vil være en udfordring for danske virksomheder de næste mange år. På tre karrieredage i januar og februar ønsker Det faglige Udvalg for Handelsuddannelsen at parre kommende elever med virksomheder rundt om i Danmark. Hvordan? Ved at køre eleverne direkte til virksomhederne og derefter lade sød musik opstå.

Udfordringerne med rekruttering af kvalificeret arbejdskraft er strukturelle, og vil derfor fortsat eksistere på den lange bane, også selvom arbejdsløsheden forventes at stige i de kommende år. Danske handels-, engros- og detailvirksomheder er naturligvis ingen undtagelse. Derfor har DI Handel sammen med kollegaer i DI og i samarbejde med andre organisationer sat et nyt initiativ i søen for at understøtte rekrutteringen af nye elever.

Virksomheder, der har planer om at tage en handelselev på det merkantile område i løbet af 2023, men ikke har haft tilstrækkelig succes med jobopslag eller kampagner, kan med fordel deltage på en eller flere af de tre karrieredage, som Det faglige Udvalg for Handelsuddannelsen arrangerer i januar og februar 2023.

Her vil man fragte handelselever fra alle dele af Danmark for at give både virksomheder og elever mulighed for at præsentere sig for hinanden. I en slags dating på indgangen til arbejdsmarkedet. De tre arrangementer finder sted i København, Billund og Rebild Bakker henholdsvis den 25. og 26. januar og 7. februar 2023.

Rent praktisk bliver hundredvis af grundforløbselever kørt i busser fra deres respektive skoler rundt om i landet og direkte til arrangementet, hvor de kan møde virksomheder fra alle brancher, som forhåbentligt kan resultere i en aftale om et senere elevforløb. Derudover har alle de deltagende virksomheder mulighed for at præsentere sig selv, deres elevforløb og måske endda nuværende elever for de grundforløbselever, der kommer forbi de enkelte stande. Deltagelsen er gratis for alle virksomhederne, men der er et begrænset antal pladser på hver enkelt lokation.

Udover selve mødet mellem virksomheder og elever bliver der også plads til en plenum-snak med influenceren Mads Marius, der vil give motiverende input til de unge ved blandt andet at tale om de ”life skills”, der skal til, når man skal forlade skolens trygge rammer og bevæge sig ud på arbejdsmarkedet.

Det er Det faglige Udvalg for Handelsuddannelsen, som står bag arrangementerne, som er finansieret med AUB-midler fra Trepartsaftalen om flere lærepladser og entydigt ansvar. Initiativet bakkes op af Dansk Industri, Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat.

Relateret indhold