25.01.23 DI Handel Nyheder

Klæd din virksomhed på til bæredygtighedsrapportering

Fremover vil virksomheder være forpligtede til at rapportere om bæredygtighed på en helt ny måde. Rapporteringen skal skabe gennemsigtighed på markedet inden for områderne ”Environment”, ”Social” og ”Governance”, også benævnt ”ESG”. Selvom rapporteringen i første omgang kun omfatter de største virksomheder, vil de fleste virksomheder blive påvirket indirekte. DI anbefaler, at din virksomhed allerede forbereder sig nu.

Bæredygtighedsdagsordenen er på alles læber, og der bliver stillet høje krav til virksomheder om at tage ansvar, både fra kunder og myndigheder.

Kommende EU direktiv gør bæredygtighedsrapportering lovpligtigt

Den 28. november 2022 blev direktivet for virksomheders bæredygtighedsrapportering (CSRD) endeligt vedtaget. Samtidig er de 13 generelle standarder - European Sustainability Reporting Standards (”ESRS”) - som virksomhederne skal rapportere efter, blevet færdigbehandlet og forventes endeligt godkendt i maj/juni 2023.

Direktivet og standarderne betyder, at det bliver lovpligtigt for større virksomheder at rapportere inden for rammerne af ESG. Den omfattende rapportering vil berøre alt fra klima og miljø til diversitet, arbejdsforhold, ledelse og meget andet.

Større virksomhed-er

Alle børsnoterede virksomheder med mere end 500 ansatte vil være forpligtet til at rapportere om bæredygtighed fra rapporteringsåret 2024. Virksomheder med mere end 250 ansatte skal rapportere fra rapporteringsåret 2025. Men principielt vil alle virksomheder blive påvirket indirekte, fordi de mindre virksomheder ofte indgår som en afgørende del i forsyningskæden hos de større virksomheder.

I DI får vi mange spørgsmål til bæredygtighedsrapporteringen, fx:

  • Hvorfor skal virksomheder rapportere om bæredygtighed?
  • Hvor skal man rapportere om bæredygtighed?
  • Hvem skal rapportere?
  • Hvem har ansvaret?
  • Hvordan kommer jeg i gang?

Derfor har DI lavet en FAQ med svar på disse og andre ofte stillede spørgsmål, som du kan læse her.

DI anbefaler, at din virksomhed danner sig et overblik over de kommende krav allerede nu.

Til brug herfor har DI udarbejdet et overblik over de kommende regler, hvad de indeholder, samt hvem de rammer og hvornår. Du kan se overblikket her.

Du kan også finde et overblik over udviklingen inden for udvalgte reguleringsspor og andre nyheder relateret til virksomhedernes bæredygtighedsindsats og ESG, samt hvad DI mener her.

Følge-gruppe

Det kan virke som et overvældende rapporteringsarbejde, der ligger forude. Derfor er DI klar til at hjælpe. Vi følger implementeringen og udmøntningen af de endelige rapporteringskrav tæt og holder løbende interesserede DI-medlemmer underrettede. Skal du følge med?
Som DI-medlem kan du gratis deltage i den nye følgegruppe her.

ESG-masterclass

DI har udarbejdet en serie af ESG-masterclasses, der består af fire sessioner, som løber fra midt marts til juni 2023. Masterclassen er for alle DI-medlemmer, men henvender sig primært mod større virksomheder, der allerede er omfattet af de nye rapporteringskrav- og standarder for bæredygtighed. Det er muligt at tilmelde sig modulerne individuelt. Du kan læse mere her.

Skrevet af:

Marie Asmussen

Relateret indhold