GettyImages
09.05.23 DI Handel Nyheder

Nets fastholder Dankort-priser i fysiske forretninger i 2023

Priserne for Dankort i fysiske forretninger fastholdes i 2023 på samme niveau som i 2022, hvor priserne faldt med otte pct. Fastholdensen af priserne er på baggrund af et fortsat lavt misbrug og en mere effektiv drift.

I en tid hvor inflation og høje priser fortsat presser både forbruger og forretninger, har Nets fået grøntlys fra Konkurrencestyrelsen til at fastholde priserne for indløsnings af dankort på samme niveau som i 2022, hvor det faldt med otte pct.

Dankort gebyrerne har stor betydning for mindre butikker, der modtager mange mindre betalingsbeløb.

30.05.23Vi rådgiver digNyhed
En faglig voldgift slår fast, at forbund som udgangspunkt ikke kan videreføre lønforhandlinger til behandling i det fagretlige system. Afgørelsen har principiel betydning for flere overenskomstområder.

I sommeren 2020 fik fysiske forretninger mulighed for at betale en procentsats af kundernes køb med Dankort - frem for at skulle betale et løbende abonnement. Den øgede fleksibilitet har gjort Dankort til det mest prisvenlige betalingsmiddel for alle forretninger – herunder også for kiosker, bagerier, barer og restauranter med mange små betalinger. 

Siden 2020 er flere forretninger skiftet til procentmodellen og mere end hver tredje forretning i Danmark vil fortsat kunne spare penge ved at skifte prismodel. Der er særligt pæne besparelser at hente for forretninger med mange små betalinger.

Dankort-priser reguleres med lov

Det kan være attraktivt for forretninger, at kunderne betaler med Dankort. Det skyldes, at priserne for at modtage betaling med dankort er reguleret med lov. Loven om betalinger betyder, at forretninger, der tager imod Dankort i deres fysiske butikker højst må opkræves, det der svarer til relevante omkostninger til driften af Dankort-systemet. Hver andet år undersøges de samlede omkostninger af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som består af pengeinstitutternes omkostninger ved at udstede Dankort samt Nets’ omkostninger ved at indløse Dankort-transaktioner.

Læs mere på www.dankort.dk, hvor I også en beregner, som forretninger kan bruge til at afklare, hvorvidt et fast abonnement eller en procentsats af hver transaktion er mest attraktivt for dem.

Relateret indhold