AI reducerer tidsforbrug med 33 % hos Infomedia
Implementeringen af kunstig intelligens har reduceret tidsforbruget på manuelle arbejdsprocesser med 33% hos Infomedia. Det betyder, at de i dag har tid til andre ting, som skaber mere værdi.
Hos Infomedia er en af deres kerneydelser medieovervågning og -analyser, og her var en af de mest tidskrævende opgaver den manuelle relevansvurdering af artikler.
Det konkrete problem for virksomheden lå i, at ord og navne kan have forskellige betydninger afhængigt af konteksten. For eksempel kan "Dansk Industri" referere til både organisationen og dansk erhvervsliv generelt, hvilket gjorde det svært for traditionelle søgefunktioner at skelne korrekt. Dette skabte en stor arbejdsbyrde for medarbejderne.
Infomedia påbegyndte derfor en 1,5-årig udviklingsproces for at skabe en AI-model, der kunne løse dette problem. Den har resulteret i en reduktion af tidsforbruget på relevansvurdering med hele 33 %.
Samtidig har den givet både medarbejdere og ledelsen blod på tanden til at prøve endnu mere AI af. Derfor har de været i fuld gang med at udvikle på andre områder.
Det gælder blandt andet en ny metode til at bestemme virksomheder eller specifikke talspersoners omdømme i medierne. Det blev tidligere gjort manuelt, hvor medarbejdere læste og 'kodede', hvilken tone artiklen havde over for den specifikke virksomhed.
Nu har kunstig intelligens erstattet segmenteringen, hvilket sparer virksomheden både tid og lønomkostninger.

AI kan være en stærk salgsmarkør i dag Jakob Krohn Deleuran, Head of Data Science hos Infomedia A/S
Frygter ikke at skræmme kunderne væk
Hos Infomedia er de ikke bekymrede for, at brugen af kunstig intelligens afskrækker kunderne. For så længe det ikke går ud over kvaliteten, er det ikke noget problem, men ligefrem en fordel, fortæller Jakob Krohn Deleuran, Head of Data Science hos Infomedia A/S:
"Så længe både kvaliteten og prisen er god, vil kunderne det gerne, og AI kan endda være en stærk salgsmarkør i dag," fortæller han.
Men om det forbliver sådan, er han ikke helt sikker på.
"Jeg kan forestille mig, at det en dag vender rundt, lige som i nogle kreative brancher, hvor det håndlavede nu er populært."
For nu fokuserer virksomheden på, hvilke fordele de nye teknologier kan have, og de er derfor i fuld gang med at videreudvikle på idéerne.
En af de nyeste AI-tiltag hos Infomedia er brugen af LLM-modeller til at identificere artiklernes tematikker, forretningsområder eller anden specifik interesse for virksomheden. Disse modeller kan tilpasses til kunders specifikke behov og definitioner, hvilket gør analyserne både præcise og relevante.
Hvordan kommer man i gang?
Selvom kunstig intelligens kan lette arbejdet for virksomheden, kræver det en veltilrettelagt plan for at undgå, at selve implementeringen bliver en energisluger.
Og denne proces har Infomedia efterhånden god erfaring med.
"Det er rigtig vigtigt for os at tænke over, hvad det egentlig er for et problem, vi forsøger at løse, og starte med at få noget feedback på det, vi er ved at udvikle. Det er ikke altid det problem, vi starter ud med, som vi ender med at løse," forklarer Jakob Krohn Deleuran.
Men det betyder ikke, at man skal holde sig tilbage med eksperimenterne, hvis man som virksomhed har ressourcerne.
Så længe man holder et godt øje med, at det er meningsfuldt for brugeren.
"I mange tilfælde kan man hurtigt komme ud over isen og prøve noget af, og det skal man gøre! For der er sådan set ikke noget i vejen for at prøve det af og få hurtigt feedback og gøre sig nogle erfaringer," afslutter han.
Fakta
Infomedia A/S blev stitet i Danmark i 2002 og blev med fusionen med det svenste Retriever i sommeren 2024 Nordens største virksomhed indenfor medieovervågning og media intelligence.