14.05.24 DI Handel Nyheder

Dialogmøde om det danske betalingsmarked

DI holder dialogmøde med myndigheder, organisationer og virksomheder om det danske betalingsmarked.

Betalingsmarkedet er komplekst  

Det danske betalingsmarked er meget komplekst med betalingsstrukturer, der bl.a. omfatter nationale og internationale aktører, kombinerede betalingskort, kompleks regulering og omfattende aftaler.

DI mener, at der skal være reel konkurrence og mulighed for innovation på betalingsmarkedet i Danmark med henblik på at give adgang til både sikre, effektive og billige betalingsløsninger. Og så skal danske virksomheder/butikker og andre kommercielle aktører kunne gennemskue kortbetalingsmarkedet og de enkelte betalingsløsninger.

Derfor holder DI et dialogmøde med relevante myndigheder, organisationer og virksomheder i morgen, fredag den 17. maj 2024, om det danske betalingsmarked.

Dialogmødet

På mødet vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen som uafhængig tilsynsmyndighed fortælle om muligheden for øget transparens i betalingsomkostninger. Styrelsen vil dele erfaringer fra andre lande til inspiration for løsninger på det danske marked.

Formålet med mødet er at drøfte initiativer, der kan øge transparens om omkostninger forbundet med danske kortbetalinger inden for gældende lovgivning, så den enkelte virksomhed/butik sikres den bedste betalingsløsning.

Input til dialogen?

Har din virksomhed input, vi bør tage med til dialogmødet, er du mere end velkommen til at kontakte Marie Asmussen. Mail: MAAS@di.dk

Relateret indhold