De unge bag Bartisan har lært, at man ikke behøver kunne alt selv
At drive en start-up er som at asfaltere vejen, mens man kører 200 km/t. Undervejs har kræfterne bag Bartisan lært, at det hjælper at række ud – både til hinanden og til andre.

Mark Rohrbeck (stifter), Simon Acthon og William Welin Wassinger (stifter).
For de unge iværksættere bag Bartisan opstod idéen ganske enkelt, fordi de selv manglede den perfekte løsning.
Med en baggrund fra cocktail-cateringbranchen mærkede de hurtigt, at markedet manglede en bar-løsning, der både var nem at transportere, hurtig at stille op og som ikke sprængte budgettet.
Og så skulle det se godt ud, naturligvis.
Om Bartisan Aps
Bartisan ApS blev stiftet i marts 2023 af tre unge iværksættere. De nuværende direktører er Mark Rohrbeck (stifter), William Welin Wassinger (stifter) og Simon Acthon.
Virksomheden har base i Kastrup og udvikler mobile barløsninger målrettet event- og cateringbranchen.
Blandt kunderne er virksomheder som Coca-Cola, Aperol Spritz og Jägermeister.
Blot to år efter starten tæller den unge virksomhed allerede store navne som Coca-Cola, Aperol Spritz, og Jagermeister blandt sine kunder. Men rejsen dertil har ikke været uden bump på vejen.
At asfaltere vejen, mens man kører 200 km/t
"Den allerførste bar, vi lavede, blev faktisk ødelagt af vinden under en festival. Vi måtte simpelthen tilbage til tegnebrættet og finde på noget bedre," husker Mark Rohrbeck, medstifter af Bartisan.
"Siden da er vi blevet meget klogere."
For cirka et år siden fik holdet tilført nye kræfter med Simon Acthon, der ifølge Mark er et "geni" til at bygge og tænke kreativt. Men egentlig er rollerne ret flydende, fordi de konstant lærer og sparrer med hinanden.
"Vi kom jo fra en verden med cocktails og events – vi vidste faktisk ikke ret meget om at drive en produktionsvirksomhed," indrømmer Mark.
"Ja, det har lidt været som at asfaltere vejen, mens man kører 200 kilometer i timen i mørke," supplerer Simon Acthon.
“Vi vil jo helst gøre alting selv, men det skal man give slip på”
Indtil for nyligt har teamet hos Bartisan håndteret det meste af salget selv, men nu har de skruet op for ambitionerne med en målrettet indsats inden for online markedsføring gennem Meta og Google Ads.
"Heldigvis har vi fået allieret os med nogle virkelig skarpe specialister inden for digital markedsføring. Så vi undgår at brænde penge af på ting, vi ikke helt selv har styr på," fortæller Mark ærligt.
Det har været en vigtig læring for holdet at turde give slip på kontrollen og lade eksperterne tage over.
"Vi vil jo helst gøre alting selv, men det kan man simpelthen ikke. Det har vi bøvlet en del med at give slip på," supplerer Simon.
Den nye strategi har allerede vist sig at være en succes og har åbnet dørene til nye og somme tider overraskende kunder.
"Vi sælger traditionelt mest til cocktail-catering virksomheder, men pludselig får vi en bestilling fra en skole i Fredericia. Og faktisk var det også på den måde, Coca-Cola fandt os," fortæller de begejstret.
Men flere kunder betyder også mere arbejde og den balance har de ihærdige iværksættere også måtte lære på den hårde måde.
"Vi vil selvfølgelig gerne vækste hurtigt og tjene penge, men kvaliteten må vi bare ikke gå på kompromis med. Der var en periode, hvor vi tog alt for meget ind ad gangen," fortæller de åbent.
"Det betød, at vi nogle gange arbejdede 18 timer om dagen i lange perioder. Det var hårdt, men det lærte os virkelig også, hvor vigtigt det er at finde en sundere balance. Og når vi kigger tilbage nu, kan vi tydeligt se, at vi kunne have grebet det anderledes an," udtrykker Mark og afslutter:
"Men måske var den periode også nødvendig for virkelig at forstå, hvordan vi bedst styrer væksten fremover"

Bartisans kontor og værksted på Amager
Gode råd og netværk gør en forskel
Noget af det, de unge iværksættere især har lært, er at man ikke altid ved bedst selv – og at det virkelig styrker virksomheden at sparre med andre.
Derfor har Bartisan haft stor glæde af netværk og rådgivningen hos DI Handel.
"Nogle gange er det helt små input eller spørgsmål fra andre virksomheder i netværket, der pludselig åbner vores øjne for smartere løsninger – især inden for logistik og supply chain," fortæller Mark.
Også juridisk rådgivning gennem DI Handel har været aktuel. "Som ung virksomhed med begrænset likviditet kan det hurtigt blive kritisk, hvis en kunde pludselig ikke betaler til tiden. DI har hjulpet os på vej ift. at håndtere aftaler og kontrakter korrekt, så vi undgår ubehagelige overraskelser," tilføjer Simon.
Værktøjskassen for iværksættere
I Dansk Industri har vi et stort udvalg af ressourcer for start-ups - en værktøjskasse, hvor du kan finde hjælp, råd og vejledning til alt fra funding og partnerskaber til personalejura, internationale markeder, digitalisering, AI og meget mere.