UMAGE: Sådan fik vi hul på ESG-arbejdet
Hos UMAGE blev ESG-kittet startskuddet til intern dialog om materialer, miljøaftryk og fremtidig retning.
”Vi bliver aldrig 100 % bæredygtige,” siger ESG-ansvarlig Mikkel Boe Petersen. ”Men det betyder ikke, at vi ikke skal gøre os umage.”
Hos designvirksomheden UMAGE handler bæredygtighed om mere end flotte ambitioner. Det handler om konkrete valg: FSC-certificeret træ, RDS-certificerede fjerprodukter og møbeltekstiler lavet af 100 % genanvendt plast.
Men hvordan kommer du i gang med at dokumentere den forskel du gør, når bæredygtighedsrapportering føles som en stor og uoverskuelig opgave?
Hos UMAGE kom svaret, da de sammen med DI Handel og en række andre virksomheder var med til at udvikle ESG-kittet. Udfordringer er der nok af og UMAGE kunne spare og dele erfaringer med andre handelsvirksomheder.
“Vores motivation for at være med i workshoppen omkring ESG-kittet var, at vi selv stod og manglede et værktøj til at starte hele den her debat. Det sværeste ved rapporteringen er at finde ud af, hvor man skal starte og hvordan man skal gribe det an,” fortæller ESG-ansvarlig Mikkel Boe Petersen.
I dag bruger UMAGE ESG-kittet til at drøfte bæredygtighed med ledelsen: Fra materialevalg til miljøaftryk og fremtidige mål.
Og ESG-kittet kommer med en klar anbefaling fra Mikkel til dig, der står overfor din første rapportering - eller som gerne vil tage det næste skridt. For ESG-kittet hjælper med det vigtigste: at komme i gang.