08.05.17 DI Handel Nyheder

Dankortet lancerer sikkerhedsløsning til internethandlen

Nets lancerer Dankort Secured by Nets, som er en ny sikkerhedsløsning for Dankort på nettet.

Formålet er at dæmme op for det stigende misbrug i e-handlen. Sikkerhedsløsningen er udviklet på baggrund af en henstilling fra Finanstilsynet og vil være obligatorisk for inter-nethandlere, der tilbyder dankortet som onlinebetaling.

PSP'er er i fuld gang med at udvikle sikkerhedsløsningen og vil tage kontakt til forretningerne, så snart løsningen er klar til at blive implementeret i webshops.

Sådan fungerer Dankort Secured by Nets

  1. Ved beløb over 450 kr. får kunden tilsendt en SMS-kode, som skal indtastes ved køb, med mindre du har gem-kort i din webshop eller abonnementsbetalinger – i disse tilfælde vil transaktionen foregå uden SMS-kode.
  2. Ved ny tilmelding af et Dankort i gem-kort eller abonnementsløsninger vil kunden få tilsendt en SMS-kode, når kunden bekræfter, at kortet kan anvendes til køb. Alle efterføl-gende transaktioner med kortet i gem-kort-løsningen bliver uden SMS-kode.
  3. Nets forventer, at kun knap 20 pct. af transaktionerne kommer til at foregå med SMS-kode.
   Alm. Transaktion Eksisterende Card-on-File Opret eller ændre Card-on-File Efterfølgende transaktion med Card-on-File
 <450 kr. ingen SMS Ingen SMS SMS Ingen SMS
 >450 kr. SMS Ingen SMS SMD Ingen SMS

 Virksomheder skal fortsat dække evt. tab i forbindelse med svindel Sikkerheden øges, men det er fortsat virksomhederne, som står med risikoen ved evt. svindel, når der er tale om Dankort Secured by Nets. Det er en af forskellene fra 3D secure på de internationale kort, hvor det er den kortudstedende bank, der dækker tab ved svindel.

Med indførelsen af Dankort Secured by Nets hæver bankerne dækningsgarantien fra 1.000 til 2.000 kr.

Læs mere om Dankort Secured by Nets her.

Relateret indhold