15.01.18 DI Handel Nyheder

De danske handelsvirksomheder har positive forventninger til 2018

HANDEL: DI’s virksomhedspanel viser, at der er positive forventninger til både omsætning og beskæftigelse i 2018. Medlemmerne i DI Handel ligger markant over gennemsnittet i DI.

26 pct. af handelsvirksomhederne i DI’s Virksomhedspanel forventer en fremgang i omsætningen på mere end 10 pct. i 2018. Forventningerne til beskæftigelsen er lidt lavere. Her forventer godt 21 pct. af handelsvirksomhederne at beskæftigelsen vil stige med mere end 5 pct. For både omsætning og beskæftigelse gælder det, at forventninger til 2018 ligger højere end de forventninger virksomhederne havde til 2017.

Generelt for DI’s virksomhedspanel ligger forventninger også højere for både omsætning og beskæftigelse – lidt over dobbelt så mange virksomheder har positive forventninger til 2018. Om end en smule lavere end billedet er for udsnittet af handelsvirksomheder. Således forventer 20 pct. af virksomhederne i DI’s Virksomhedspanel en fremgang i omsætningen på mere end ti pct. i 2018 og 12 pct. forventninger en beskæftigelsesvækst på mere end 5 pct.

Relateret indhold