Adm. direktør for Dansand A/S Poul Konrad Beck

08.05.18 DI Handel Nyheder

Tre gode råd til at berige jeres forretning med digitalt mod

SALG/KUNDESERVICE: Digitalisering og automatisering er langt fra abstrakte begreber i virksomheden Dansand A/S, der lever af at sælge sand. Som noget relativt nyt sælger den jyske sandspecialist også it-ydelser som en del af de færdige produkter. Uden de nye tiltag ville virksomheden ikke have haft en chance for at blive en succes.

På Salgskonferencen 2018 præsenterede, adm. direktør og ejer Poul Konrad Beck sin vision for Dansand A/S, der som andre råstofvirksomheder kæmper med at følge med den teknologiske udvikling.

En anden stor udfordring for mange danske handelsvirksomheder er at skaffe den rigtige arbejdskraft til at bringe dem sikkert ind i fremtiden. Dansand A/S har erkendt, at arbejdskraft er en knap ressource, men har ikke skruet ned for ambitionerne.

Poul Konrad Beck fortæller, at de vil fordoble omsætningen fra ca. 150 mio. kr. og bibeholde arbejdsstyrken på de nuværende 42 fuldtidsansatte. Årsagen til at det kan lade sig gøre er digitalisering og automatisering.

Digitalisering og automatisering er ledelsens ansvar
For spydspidsen i Dansand A/S er en del af strategien også at udforske nye markeder, men det stiller nye krav til leverancerne, når virksomheden f.eks. bevæger sig fra B2B til B2C-markedet. Det øger bl.a. kravene til større fleksibilitet omkring levering og produktudvikling.

Poul Konrad Beck fortæller, at en særlig stor udfordring har været levering og styring af kundens lager i flere lande. Det har både krævet mod som leder og en modig bestyrelse at gennemføre de omfattende ændringer. Direktørens råd er, at virksomhederne skal være klar til at:

  1. Investere i digitale løsninger, selv om du ikke forstår dem fuldt ud
  2. Inddrage medarbejdere i udvikling, også de yngre, med en større digital forståelse
  3. Styrke bestyrelsen med medlemmer udefra. Det udfordrer rutiner i ledelsen og øger basis for nødvendig omstilling.

Se eller gense adm. direktør og ejer Poul Konrad Becks fortælling om Dansands arbejde med digitalisering og automatisering her.

Relateret indhold