Handelsvirksomhedernes due diligence

Få overblik over krav, informationer og værktøjer til arbejdet med due diligence.

Om projektet

Projektet

”Handelsvirksomhedernes due diligence” er et ét-årigt projekt mellem DI Handel, DI og UN Global Compact med tilskud fra Erhvervsstyrelsen. Det er projektets formål at hjælpe vores medlemmer med at påbegynde arbejdet med at integrere due diligence i deres politikker for at undgå krænkelser af menneskerettigheder samt negative miljømæssige indvirkninger.

EU-Kommissionen fremlagde i februar 2022 et direktivforslag, Corporate Sustainability Due Diligence, der bl.a. stiller krav til de største virksomheder om at undgå krænkelser af menneskerettigheder og miljøsvigt i deres forsyningskæder via krav til due diligence eller rettidig omhu.

Er projektet relevant for små og mellemstore virksomheder?

Det korte svar er ja.

Selvom direktivet ikke omfatter små og mellemstore virksomheder (SMV’er), indgår disse virksomheder ofte som en afgørende del af forsyningskæden hos de største virksomheder, som direktivet omfatter. Dermed bliver SMV’erne indirekte omfattet af direktivet, da det forventes, at de store virksomheder vil stille kravene fra direktivet videre til deres leverandører.

Derudover videreforhandler (sælger) handelsvirksomheder også færdigproducerede produkter, som tredje/fjerde led af forsyningskæden, hvorfor de især skal være opmærksomme på forsyningskæderne fra ”køberen” og forstå de risici, som samhandlen byder i relation til det kommende direktiv.

Formål

Projektet har til formål at skabe en bevidsthed hos SMV’er om direktivet og due diligence. En større bevidsthed kan bl.a. styrke SMV’ernes konkurrenceevne, opnå større tillid fra kunder og forbedre risikostyring både i Danmark og globalt.

Bliv klogere

Læs også

Astrid Jessen

Astrid Jessen

Konsulent

Søren Münster

Søren Münster

Konsulent