Sådan tiltrækker New Works fremtidens forbrugere
Forbrugernes adfærd udvikler sig hurtigt, og særligt nye teknologiske muligheder gør købsrejsen mere fleksibel, men også mere kompleks. Vi stiller voksende krav til virksomhederne om tilgængelighed og muligheden for at handle på egne præmisser, både online og i fysiske butikker.
Udviklingen betyder, at virksomheder som designbrandet New Works må have et stærkt fokus på konstant at udvikle sig for at møde fremtidens forbrugere, deres krav og forventninger. Og spørger man New Works’ ejer og direktør Nikolaj Meier, kan man ikke hvile på laurbærrene:
"Vi sælger både til de yngre og de ældre, som begge er blevet meget kritiske forbrugere," siger direktøren og fortsætter:
"Der er ingen tvivl om, at man i dag er nødt til at gøre noget ekstraordinært."
Det ekstraordinære skal findes i deres kombination af oplevelsen i den fysiske butik og i deres digitale kanaler. I deres showroom kan kunderne blive inspireret og opleve produkterne "in real life", mens de online kan handle, når det passer dem bedst.
Derudover skiller New Works’ digitale univers sig ud fra traditionelle webshops ved at tilbyde indhold, der inspirerer bredt, med blandt andet rejseinspiration, personlige interviews og madopskrifter.
Du kan også finde sæsonrelateret indhold som fx julegaveinspiration med udvalgte produkter til både den eventyrlige, æstetiske og svære gave-modtager.
På den måde taler de ind i nye krav, hvor brands ikke kun skal sælge produkter, men også formidle en helhedsoplevelse, der taler til kundernes værdier.
Myten er punkteret: Unge handler mest i de fysiske butikker
Ser man på DI’s nye analyse, tyder det på, at et øget fokus på kundernes tilstedeværelse på begge kanaler kan være en klog strategi. Analysen af danskernes købsadfærd, "Omni-channel i detailhandlen", afslører, at myten om de unge forbrugere som primært "online-shoppere" er ganske forkert.
Faktisk svarede 50 % af de adspurgte unge, at deres seneste køb skete i en fysisk butik, hvilket ikke adskiller sig markant fra niveauet blandt hverken Millennials eller Generation X.
Men de yngre generationer anvender ofte begge kanaler i deres købsproces, mens ældre generationer typisk enten holder sig til fysiske butikker eller handler udelukkende online.

Det kan være rigtigt svært som ung, mindre virksomhed at navigerer i Nikolaj Meier, stifter og adm. direktør, New Works
Meget tyder altså på, at samspillet mellem kanaler bliver stadig vigtigere i fremtiden. Og ifølge fagleder i Dansk Industri, Tevin Lac, er der her en vigtig indsigt at hente for virksomhederne:
"Det handler om at forstå, hvilke kanaler dine kunder bruger i research-fasen, og hvor de foretager selve købet. Denne indsigt er afgørende for at kunne arbejde målrettet med at få kanalerne til at supplere hinanden optimalt," forklarer han.
Men som Nikolaj Meier indrømmer, kan det være svært som en ung og mindre virksomhed at navigere i, hvordan forbrugernes krav ændrer sig. Også når det gælder værdierne:
"Jeg tror, der kommer endnu mere fokus på pris og kvalitet, men bæredygtighed er jo også et vigtigt element (…) Vi skal være rigtigt skarpe," fortæller han.
Synes du også, det kan være svært at navigere i fremtidens forbrugerlandskab? I DI Handel tilbyder vi en række analyser, der kortlægger forbrugeradfærd og giver værdifuld indsigt i de nyeste tendenser, så din virksomhed også i fremtiden kan være konkurrencedygtig.
Kunde- og markedsforståelse
Fred og frihandel kan vi ikke længere tage for givet. Usikkerheden tager til, og vores forståelse af verden omkring os er under forandring. Vores forbrugere ændrer sig. Og hvis det ikke er nok, så stiger mængden af lovgivning dag-for-dag, som du også skal forholde dig til.
Bliv fremtidsparat