Uddannelse

Allerede i dag kan det være svært for de danske handelsvirksomheder at finde den kvalificerede arbejdskraft, der skal til, hvis næste milepæl og næste succes skal nås. Og i fremtiden bliver det desværre kun endnu sværere at finde den næste kollega. Derfor er det nødvendigt, at vi etablerer stærkere og dybere partnerskaber med vores uddannelsesinstitutioner. 

Vores uddannelser har stor fokus på den teoretiske viden, mens vores handelsvirksomheder tilbyder den praktiske erfaring. Det skal vi blive bedre til at bygge bro imellem – for uddannelserne har brug for den virkelighedsnære erfaring, og handelsvirksomhederne har brug for velkvalificerede medarbejdere.  

Samtidig går udviklingen hurtigere og hurtigere dag for dag, så det, der var en trend i går, kan være en nødvendighed i morgen. Og det betyder, at vi alle – fra medarbejderen i butikken til topchefen på kontoret – skal lære at være omstillings- og fremtidsparate hele livet. Dét skal vores virksomheder kunne understøtte og tilbyde – i tæt samarbejde med vores uddannelsesinstitutioner.  

Kvalificerede medarbejdere er afgørende for vores evne til at konkurrere – også i fremtiden.  

Vores tilbud

Ambitioner

Vores fokus for uddannelse

DI vil fortsat arbejde aktivt for at sikre, at der i Danmark er adgang til en relevant arbejdsstyrke, der i fremtiden er afgørende for at kunne anvende nye teknologier og sikre innovation i danske handelsvirksomheder. DI opfordrer politikere til at støtte efter- og videreuddannelse i teknologiske færdigheder og et endnu stærkere samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet for at sikre, at uddannelsesprogrammer er relevante og ajour med den fremtidige udvikling.

Adgang til kompetent arbejdsstyrke

Branchens uddannelsesprogrammer er nøje tilpasset til de specifikke behov og krav i handelsbranchen og har resulteret i en arbejdsstyrke, som er både specialiseret og dybt forankret i de mest efterspurgte færdigheder og viden.

Gennem skræddersyede uddannelsesprogrammer - der omfatter alt fra det gode købmandskab over strategiudvikling gennem teknologiforståelse til bæredygtighedspraksis og dataanalyse - er arbejdsstyrken blevet effektivt forberedt til at håndtere og lede i en foranderlig branche. Denne forberedelse har været essentiel for at sikre, at branchen forbliver innovativ og i stand til at tilpasse sig nye markedsforhold.

Bro mellem teoretisk viden og praktisk erfaring

Et tæt og produktivt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og handelsvirksomheder har skabt en stærk synergi mellem teoretisk læring og praktisk anvendelse. Denne brobygning har sikret, at nyuddannede fortsat ikke kun kommer med solid, teoretisk viden, men også er klar til effektivt at indgå på arbejdsmarkedet med relevante, praktiske færdigheder.

Livslang læring

En kultur af livslang læring og kontinuerlig professionel udvikling har slået dybe rødder i branchen, hvilket sikrer, at både nuværende medarbejdere og nyuddannede er opdateret med de nyeste trends og teknologier. Denne tilgang har gjort det muligt for arbejdsstyrken at holde trit med den konstante udvikling i branchen og opretholde en høj grad af relevans og kompetence. Tilgangen har samtidig sikret, at medarbejderne ikke blot forstår branchens nuværende dynamikker, men også er udstyret til at drive og understøtte fremtidig vækst og udvikling.

Stærke offentlig-private partnerskaber

De stærke og vedvarende partnerskaber mellem handelsbranchen og den offentlige sektor har været fundamentale for en løbende udveksling af viden og erfaringer, der gavner både den offentlige sektor og handelsvirksomheder. Disse partnerskaber har været centrale for at sikre erfaringsudveksling, udvikling i takt med skiftende, teknologiske og demografiske forhold, samt at uddannelsesprogrammer forbliver relevante og i trit med branchens udvikling.

Marie Asmussen

Marie Asmussen

Seniorchefkonsulent