Mød et medlem fra DI Life Science

Hver måned  sætter vi i DI Life Science fokus på en medlemsvirksomhed.

Medlemmer

Mød AbbVie, der vil bane vejen for hospital i egen stue

AbbVie opfordrer til nytænkning med begrebet ’afhospitalisering’. Og den tilgang kan meget vel rumme et betydeligt potentiale for at omdefinere offentlig-private partnerskaber i fremtidens sundhedsvæsen. Ifølge landedirektør hos AbbVie, Thea Larsen, er det en win-win-situation, hvor alle parter arbejder sammen om et fælles mål: At lette tilværelsen for patienterne.

Lene Gerlach

Mange virksomheder ønsker at indtænke diversitet og få flere kvinder ind i topledelse og bestyrelsesarbejdet. Men det er lettere sagt end gjort, for hvordan gør man det egentlig i praksis? Det ved Lene Gerlach, forperson i Women in Life Science Denmark (WiLD) og partner i investeringsfonden Eir Ventures.

Cerebriu

Lægernes tid er dyrebar. Om få år vil arbejdsbyrden være så stor, at det ikke længere er realistisk, at deres tid bliver brugt på samme måde, som den gør i dag. Derfor er der behov for at tænke i nye baner og udvikle innovative løsninger. Dem står Cerebriu heldigvis klar med: Virksomheden vil nemlig skabe verdenshistorie ved at integrere kunstig intelligens i MR-scannere.

AstraZeneca

Det pulserende Carlsbergbyen på Vesterbro danner ramme for den danske afdeling af den globale medicinalgigant AstraZeneca. De er netop rykket ind, og flytningen skal ses som et vigtigt skridt på den store vækstrejse, virksomheden er på. Der er mange nye medicinske behandlinger i pipeline – hele 15 styks med lancering inden 2030 – og medarbejderstaben tager samme hurtige nøk op.

Enversion

Det danske sundhedsvæsen er verdensmestre i dokumentation, men meget af det bliver ikke brugt aktivt til at forbedre behandlingen for de tusindvis af mennesker, der hvert år er i kontakt med sundhedsvæsenet. Det vil Enversion lave om på - og de er allerede godt i gang.

Human Bytes

400.000 liv om året i Europa. Så mange liv kan reddes med kunstig intelligens ifølge en rapport fra MedTech Europe. Fordi kunstig intelligens kan være med til at opspore fx kræft langt tidligere, sikre den rette diagnostik og øge effektiviteten i behandling.

Pfizer

”Science will win” er mottoet hos Pfizer, hvor covid-19 for alvor satte skub i både motto, forretning og ikke mindst troen på, at vi i fællesskab kan overkomme svære samfunds- og sundhedsmæssige udfordringer.

Tunstall

Tunstall arbejder for at frigøre tid hos sundhedspersonalet ved  at lade velfærdsteknologi overtage opgaven om at svare på ældre borgeres  nødkald.

O₂matic

O₂matic har siden 2010 arbejdet med automatisering af iltbehandling for at frigive tid hos sundhedspersonalet og ikke mindst for at sikre patienterne den mest effektive iltniveau hos patienterne.

Bavarian Nordic

Bavarian Nordic er gået fra at være en lille biotekvirksomhed, der primært fokuserede på koppevacciner og immunterapi mod kræft for 5 år siden til i dag at være på alles læber – især efter vaccinerne gjorde deres indtog i vores mindset og i Bavarian Nordics forretning.

MotilityCount

MotilityCount har udviklet et produkt til tidlig opsporing af fertilitetsproblemer hos mænd. Diagnosticeringen kan klares på kun en halv time hjemme i egne rammer – udenom lange ventelister og uden akavede besøg på fertilitetsklinikken i første omgang.

Howdy

Howdy har udviklet en app-løsning, der tager mental sundhed alvorligt. Fundamentet i løsningen er en app, hvor man monitorerer egen trivsel løbende - det betaler sig nemlig, når både den enkelte, arbejdspladsen og uddannelsesinstitutioner sætter ind med forebyggelse – også den mere utraditionelle af slagsen.

Khora

Khora har udviklet Virtual Reality (VR) projekter på sundhedsområdet siden 2015. Gennem årene har forskere dokumenteret effekten ved brug af Virtual Reality indenfor smertedistraktion og eksponeringsterapi.

Wavecare

Teknologivirksomheden Wavecare har digitaliseret fødestuer til gavn for både fødende kvinder og arbejdsmiljøet. Læs her, hvordan man digitaliserer en fødestue, og hvordan det kan gøre en fødsel mindre stressende.

Apoteka

Apoteka har udviklet den digitale platform Apopro, som er Danmarks første online apotek, der giver adgang til recept- og håndkøbsmedicin, samt online rådgivning hos farmaceuter og farmakonomer.

Radiobotics

Danske Radiobotics har udviklet en algoritme, der kan nedbringe ventetider, aflaste speciallæger og give færre fejl i diagnosticeringen ved aflæsning af røntgenbilleder.

Xellia Pharmaceuticals

Xellia Pharmaceuticals producerer anti-infektiøse produkter til behandling af alvorlige og livstruende bakterie- og svampeinfektioner.

Lactobio

Den danske biotekvirksomhed Lactobio arbejder målrettet med gode bakterier, der kan bidrage til genoprette økosystemet af mikroorganismer i menneskers krop og indgå behandlingen af hudsygdomme som acne, atopisk dermatitis og rosacea .

Roche Diagnostics

Fokus er at skabe patientværdi – Roche Diagnostics sætter patienten i centrum for at skabe de bedste resultater for patienten.

Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Underdirektør

Susanne B. Christensen

Susanne B. Christensen

Chefkonsulent

• Forsknings- og uddannelsespolitik
• Sundhedsdata
• Personlig medicin
• Lægemidler
• Public Affairs netværk

Cecilie Skjelmose

Cecilie Skjelmose

Chefkonsulent

• Sundhedspolitik
• Værdibaserede indkøb
• EU og international interessevaretagelse
• Medicinsk udstyr
• DI’s udvalg for Life Science