DI Life Science

Mød Radiometer, der giver millioner af patienter hurtige og præcise diagnoser

En million diagnostiske test om dagen i hele verden. Det er Radiometers daglige leverance. For Radiometers teknologi står bag de mange tests.

Virksomhedens diagnostiske historie startede for 70 år siden, og har siden udviklet sig med stor hast til gavn for patienter og sundhedspersoner, der har brug for hurtig og præcis diagnostik i akutte situationer, hvor hvert minut tæller.

"Det der driver os i Radiometer og mig i hverdagen, er at gøre en vigtig forskel i nogle meget kritiske, akutte situationer, hvor hurtighed og præcision er strengt nødvendigt for at redde liv. Vi berører mange liv hver eneste dag – og det tager vi meget alvorligt,” fortæller Francis Van Parys, CEO i Radiometer og fortsætter:

"Radiometer har en fantastisk historie og arv. Jeg ønsker at bygge videre på den arv og skabe en virksomhed, som ikke kun var stor for 10 år siden, men fortsat er kendt for innovation. Vi stræber konstant efter at levere bedre, mere brugervenlige løsninger til sundhedspersonalet – uden at gå på kompromis med pålidelighed og hastigheden, som kræves på akutafdelingerne.”

Fremtiden byder på AI som beslutningsstøtte i diagnostikken

At innovation er en kerneværdi for Radiometer og deres nye CEO Francis Van Parys, mærker man tydeligt. Især de store potentialer i AI optager ham. Det handler om at frigive tid hos sundhedspersonalet, der allerede nu er en mangelvarer, og at levere bedre diagnostisk kvalitet.  

Min ambition er, at vi i den nærmeste fremtid kan bruge AI til at understøtte vores diagnostiske udstyr og løsninger, og sundhedspersonalet i langt højere grad hjælpes med de rigtige oplysninger. Så de får et mere komplet billede af patientens sygdomshistorik og de nuværende diagnostiske tal og parametre, og på den baggrund kan træffe beslutninger om behandling og videre forløb langt hurtigere og mere korrekt,” forklarer Francis Van Parys, CEO i Radiometer og fortsætter:

"Med den enorme mængde data til rådighed på hospitalerne, arbejder vi også på at kunne kombinere diagnostisk data med overvågningssystemer. Det vil kunne gøre en stor forskel ved eksempelvis blodforgiftning.”

Potentialerne er mange, ligeså med udviklingsmulighederne. Også det nære sundhedsvæsen og mulighederne for at forudsige akutte sygdomme uden for hospitalerne er et område, der udvikles.

Det ændrer dog ikke på, at akut- og nødbehandling fortsat vil være virksomhedens kerneforretning. Og her er sundhedsdata og adgangen hertil forretningskritisk. 

Data, data, data

For at skabe en så pålidelig forudsigelse og diagnostik som muligt, kræver det en stor mængde sundhedsdata. Her er der bestemt forbedringspotentiale.

I Danmark har vi unikke sundhedsdata. Dem skal vi blive bedre til at bruge, så patienterne oplever hvor stor værdi, det har for dem. Jo flere data vi har adgang til, jo mere effektiv diagnostik og behandling. Derfor er det vigtigt, at vi får en bedre datainfrastruktur til både primær og sekundær brug,” uddyber Francis Van Parys, CEO i Radiometer.

Radiometer som en del af life science økosystemet

Foruden Radiometers egen primære branche; diagnostikken, er virksomhedens CEO optaget af, hvordan de fremadrettet kan indgå flere partnerskaber på tværs af life science økosystemet, så patienter og sundhedspersonale får adgang til de bedste og mest innovative løsninger – som naturligvis er drevet af fremtidens behov.

 

 

Kort om Radiometer

Radiometer har 70 års historie indenfor diagnostikkens verden, og startede med at udvikle måleapparater til radioindustrien. I 1954 lancerede virksomheden det første blodgasanalyseapparat til sundhedsvæsenet.

Radiometer har i dag over 2000 medarbejdere globalt og deres diagnostiske teknologi bruges til en million tests om dagen.

Læs mere om  Radiometer

Relateret indhold