09.10.19 DI Life Science Nyheder

Samarbejdsaftale vil bringe dansk life science endnu tættere på det amerikanske marked

Den 1. oktober 2019 underskrev sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke en samarbejdsaftale med Texas Medical Center. Aftalen, en såkaldt Bio Bridge, skal være med til at hjælpe danske virksomheder ind på det amerikanske marked samt skabe et tættere samarbejde omkring forskning og innovation i sundhedssektoren.

I anledning af den nye samarbejdsaftale besøgte en amerikansk delegation DI i Industriens Hus den 1. oktober 2019. Formålet med besøget var blandt andet at drøfte det nye partnerskab mellem Danmark og Texas, samt hvordan danske virksomheder kan bidrage til samarbejdet. På mødet blev det slået fast, at offentlige-private samarbejder er nøglen til udvikling og innovation af nye sundhedsteknologiske løsninger til vores sundhedsvæsen. Samtidig blev den amerikanske delegation introduceret for Dansk Industri og Danske Regioners partnerskab HEALTHTECH:DK, der netop er et eksempel på, hvordan vi i Danmark forsøger at skabe brede samarbejder på tværs.

Samarbejdsaftalen med verdens største sundhedskompleks er verdens største anerkendelse af Danmark som life science-nation skrev erhvervsminister Simon Kollerup på Twitter samme dag, som aftalen blev underskrevet.

Texas Medical Center

Texas Medical Center består af 60 hospitaler, 9200 sengepladser, 100.000 medarbejdere samt en række universiteter og innovationscentre. Det er dermed verdens største sundhedsklynge.

Danmark er det tredje land, der indgår en Bio Bridge-alliance med Texas Medical Center, der lige nu har samarbejder med Australien og Storbritannien.

Læs mere om den dansk-amerikanske Bio Bridge-alliance her.

Mette Boie Steffensen
Skrevet af:

Mette Boie Steffensen

Relateret indhold