22.10.20 DI Life Science Nyheder

Regeringen afsætter midler til etablering af et bemyndiget organ

Som udløber af arbejdet i Genstatteam for Life Science har en politisk aftale blandt andet afsat 15 millioner kroner til at påbegynde opbygningen af et bemyndiget organ til godkendelse af medicinsk udstyr i Danmark.

DI har sammen med Medicoindustrien arbejdet for, at der skal igangsættes et initiativ på området, da blandt andet nye EU-regler for medicinsk udstyr risikerer at skabe en kritisk mangel på godkendelseskapacitet i Europa.

For DI er det helt afgørende af vi får en øget godkendelseskapacitet på medicinsk udstyr, der står mål med den voksende efterspørgsel vi vil se i de kommende år. Hvis nye og innovative produkter ikke kan godkendes inden for både en rimelig tidsramme og inden for et rimeligt budget, risikerer vi at en lang række produkter aldrig når at blive godkendt. Det vil være dårligt nyt for både patienterne og hele life science-industrien. Det er derfor vigtigt at der handles nu!

DI er  samtidig meget opmærksomme på, at det gælder om at gøre den samlede godkendelseskapacitet større. Derfor er det også vigtigt at vi får en god dialog med myndighederne omkring uddannelsestilbud til personer, der ønsker at arbejde med godkendelse af medicinsk udstyr fremadrettet. Hvis ikke der er relevant arbejdskraft på området risikerer vi at godkendelseskapaciteten ikke bliver større på trods af arbejdet med et nyt bemyndiget organ.

Læs også: Anbefalinger fra genstartteam skal gøre life science-industrien stærkere

Relateret indhold