Getty Images
16.11.20 DI Life Science Nyheder

Salg af medicinalprodukter holder hånden under dansk eksport

Trods coronakrisen har Danmark har eksporteret lægemidler for 105 mia. kr. i de tre første kvartaler af 2020 og er vokset hele 15,1 procent siden 2019.

En stor bekymring i dansk økonomi er, hvad coronakrisen kommer til at betyde for salget af danske varer og tjenester til udlandet. Efter to måneder med fald i salget af varer bød september på et comeback af salget af medicinprodukter, hvilket førte til en samlet stigning i dansk eksport i september. Eksporten har under coronakrisen været generet af rejserestriktioner og nedlukninger, der har været med til at begrænse økonomien i Europa.

Læs også: Få seneste nyt om COVID-situationen i dine primære eksportmarkeder

I Danmark er tommelfingerreglen, at eksporten udgør den ene af to store motorer i dansk økonomi. Den anden er det danske privatforbrug. Den øgede smitte i Europa har bidraget til et mere negativt syn og den seneste udvikling med afviklingen af minkindustrien, grundet den nyligt muterede coronavirus, cluster 5, har ikke gavnet eksportfronten.

Lægemiddeleksporten sætter igen rekord trods coronakrisen
Dansk lægemiddeleksporten sætter igen rekord. Danmark har eksporteret medicin for 105 mia. kr. i de tre første kvartaler af 2020 og er vokset hele 15,1 procent siden 2019. Eksporten af lægemidler udgør således 20 procent af den samlede danske vareeksport og er fordoblet siden 2010.

Læs også: Life science-vækst gavner hele Danmark

Relateret indhold