10.12.20 DI Life Science Nyheder

DI til regeringen: Inddrag private leverandører af coronatest

DI opfordrer regeringen til få afdækket muligheden brug af private testudbydere til at mindske ventetiden på coronatest.

Danskerne skal igen vente længe for at få en coronatest i det offentlige testsystem efter regeringens seneste restriktioner.Tirsdag var der i Aarhus seks dages ventetid, mens der i København og Odense var fire dage.

Men hos to private virksomheder er man mere end klar til at hjælpe med testkapaciteten, hvis myndighederne beslutter sig for at benytte private virksomheder til at afhjælpe presset på det offentlige testsystem. Begge virksomheder tilbyder mod betaling PCR-test, der er samme slags coronatest, som det offentlige benytter.

Se også: Vicedirektør i DI, Henriette Søltoft, om brugen af private leverandører

Fynske PentaBase vil meget gerne bidrage til at nedbringe trykket på offentlige testsystem. Administrerende direktør, Ulf Bech Christensen vurderer at de i løbet af få dage vil kunne teste 30.000 til 50.000 mennesker om dagen. PentaBase tester i øjeblikket mellem 1000 og 2000 mennesker dagligt på deres fem testcentre.

Hos virksomheden Amplexa Geneetics tester de omkring 100 personer om dagen. Også her er virksomheden klar til at hjælpe med at nedbringe ventetiderne i det offentlige.

Hos både PentaBase og Amplexa Genetics er de ikke i tvivl om, at de kan foretage coronatest og analysere prøverne med samme sikkerhed som det offentlige.

I DI i er vi meget positive over for brugen af private aktører til at afhjælpe det store tryk på de offentlige testcentre og nedbringe de lange ventetider. 

"Vi vil opfordre regeringen og myndighederne til hurtigst muligt at få afdækket, hvilke test der kan komme i spil, så vi kan få inddraget de private leverandører, som står klar til at øge testkapaciteten. De private covid-test er helt afgørende for, at vi kan nå regeringen og Folketingets målsætning om, at 80 procent af befolkningen skal have adgang til en test inden for et døgn", siger Peder Søgaard-Pedersen, chef for DI Life Science.

Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Chef for DI Life Science

  • Direkte +45 3377 3945
  • Mobil +45 2128 6755
  • E-mail peso@di.dk

Relateret indhold