DI Life Science

Apoteka

Apoteka har udviklet en platform for Danmarks første online apotek Apopro.

Apoteka har udviklet den digitale platform Apopro, som er Danmarks første online apotek, der giver adgang til recept- og håndkøbsmedicin, samt online rådgivning hos farmaceuter og farmakonomer. Platformen bag Apopro omfatter back-end, e-handel, operations management system og alt derimellem. Apopro blev lanceret i juni 2017 og er det hurtigst voksende apotek i Danmark.

Apopro er et ambitiøst nyt online apotek i Danmark med en vision om at skabe fremtidens apotek, hvor patienter sikkert kan få deres medicin, rådgivning og support online.

Apoteka arbejder fortsat med Apopro Online Apotek for at udvikle nye tjenester, hvilket gør det lettere at få kvalificeret rådgivning og support, når der er brug for et apotek. Deres fælles mål er at fjerne usikkerhed, fejl og ulemper for mennesker, der lever med et tilbagevendende behov for medicin.

Apopro-platformen muliggør flere intelligente apotekstjenester, herunder algoritmer, der muliggør at farmaceuterne kan yde specifik og relevant rådgivning til deres kunder. Kunder på apoteket har også adgang til et stigende antal data og tjenester, der hjælper dem med at administrere deres egen medicin mere effektivt. Apopro.dk er opbygget med en række integrationer til andre systemer:

  • Fælles Medicinkort (FMK), som er en central database leveret af de danske sundhedsmyndigheder. Den indeholder opdaterede aktuelle og historiske elektroniske receptoplysninger for alle danske borgere.
  • Centrale Tilskuds Register (CTR), som er en database, der indeholder sundhedsforsikrings- og oplysninger om godtgørelse for alle danske borgere. Dette system muliggør at apoteket direkte kan beregne og opkræve kunderne den godtgjorde pris.
  • Nem-ID er en offentlig tjeneste, der faciliterer digital godkendelse af danske borgere. Dette er nødvendigt for, at apotekskunder kan få adgang til deres recept, købe receptpligtig medicin og se refusionsdata.

Hos Apopro har kunden adgang til målrettet rådgivning fra farmaceuter igennem chat og videosamtaler, der giver større mulighed for at være personlig og privat på samme tid og dermed sikre en kortere vej til bedring.

Hør Martin Glesner, der er adm. direktør i Apoteka ApS, fortælle om hvorfor han mener, at digitalisering er afgørende i life science branchen.

Kort om

Apoteka har udviklet den digitale platform Apopro, som er Danmarks første online apotek, der giver adgang til recept- og håndkøbsmedicin, samt online rådgivning hos farmaceuter og farmakonomer. Apopro blev lanceret i juni 2017 og er det hurtigst voksende apotek i Danmark.

Relateret indhold