UVD Robots
09.12.20 DI Life Science Nyheder

UVD Robots skal levere 200 robotter i kampen mod covid-19

Den danske virksomhed UVD Robots har netop indgået en stor kontrakt med EU-Kommissionen, hvilket betyder, at virksomheden skal levere 200 desinfektionsrobotter til europæiske hospitaler.

Danske UVD Robots, der holder til i Odense, leverer automatiske desinficeringsløsninger til hospitaler og sundhedssektoren. Virksomeden har indgået en stor aftale med EU-Kommissionen, der indebærer, at virksomheden skal levere 200 UVD-defisinfektionsrobotter til europæiske hospitaler.

Læs også: Sundhedsvæsnet har forspildt muligheden for at indføre moderne teknologier

UVD Robots er et resultat af et udviklingsprojekt mellem Odense Universitetshospital og selskabet Blue Ocean Robotics. Selskabets robot anvender UV-C-lys til at desinficere virus og bakterier på både overflader samt i luften, og kan dermed anvendes til at rengøre og desinficere hospitalslokaler og patientstuer. Heriblandt til at bekæmpe spredning af COVID-19. Ifølge UVD Robots kan virksomhedens robot nemlig uskadeliggøre 99,99 pct. af bakterierne og mikroorganismerne på en patientstue på kun ti minutter.

Til en start vil UVD Robots' robotter blive implementeret i ca. 10 EU-lande, hvorefter flere vil følge. På sigt forventer UVD Robots, at alle EU-lande vil blive tildelt virksomhedes robotter, der idag allerede er i drfit i mere end 60 lande verden over. 

 

Rikke Bruun Uggerhøj
Skrevet af:

Rikke Bruun Uggerhøj

Relateret indhold