25.09.20 DI Life Science Nyheder

Privat leverandør kan skære 44 timer af svartiden på coronatest

10.000 ekstra coronatests om dagen og fire timers svartid. Det kan den private virksomhed PentaBase tilbyde, hvis det offentlige vil bruge private leverandører. Ifølge DI bør private leverandører hentes ind til udvidelse af dansk testkapacitet.

Virksomheden PentaBase leverer i øjeblikket maskineri til test for corona til blandt andre DTU, der behandler prøver fra blandt andet sygehuse. Derudover bruger private virksomheder som Siemens Gamesa, Fodboldklubben OB og mange andre deres faciliteter til at få hurtigt svar på, om medarbejdere er smittet med coronavirus.

DI mener medlemsdirektør Lars Frelle-Petersen, at der er al mulig grund til at få styrket testkapaciteten med hjælp fra private.

- Vi er stærkt bekymrede over de tyske rejserestriktioner, som sætter yderligere pres på testkapaciteten. Og som Ulf siger, vil coronavirus desværre nok plage os et stykke tid endnu. Det er en kæmpe belastning for mange både virksomheder og private med lang ventetid på både tests og svar, siger Lars Frelle-Petersen.

 Han understreger, at de private leverandører kan supplere – og ikke erstatte - det offentlige, som en del af det samlede tilbud til borgere og virksomheder.

Læs mere om nyheden her.

Rikke Bruun Uggerhøj
Skrevet af:

Rikke Bruun Uggerhøj

Relateret indhold