Sebastian Rübner-Petersen
01.10.21 DI Life Science Nyheder

Healthtech Summit 2021

DI har den 30. september 2021 sammen med en lang række af private og offentlige aktører og uddannelsesinstitutioner afholdt Healthtech Summit 2021.

Danmark skal være et foregangsland inden for sundhedsteknologi og -innovation. Derfor har DI sammen med andre private samt offentlige aktører torsdag afholdt Healthtech Summit 2021 i Industriens hus. Her deltog en lang række af offentlige og private partnere for at præsentere og diskutere forskellige perspektiver på sundhedsteknologisk innovation. Arrangementet havde til formål at skabe større politisk fokus på sundhedsteknologi og -innovation ved at fremlægge konkrete modeller og løsninger, som kan anvendes til at sikre værdi til patienter gennem bl.a. bedre behandlingsmuligheder, samt til sundhedsprofessionelle i både den offentlige og private sektor.

I DI arbejder vi for en øget digitalisering og bedre anvendelse af sundhedsdata er fundamentet for næsten al sundhedsforskning, målrettet forebyggelse, opsporing og diagnose, hvorved målet er at opnå bedre patientinddragelse i sundhedsvæsnet.

Vi er i Danmark nødt til at gentænke sundhedsvæsenet. Derfor har DI også foreslået et offentligt-privat samarbejde for udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen. Der er behov for øget digitalisering af arbejdsgange og brug af sundhedsdata på tværs af kommuner, almen praksis og hospitaler. Men der er også behov for øget digitalisering af den borgerrettede kontakt i form af telemedicinske løsninger som sundhedsapps, wearables, videokonsultationer og online apoteker.

Der blev derfor til arrangementet også diskuteret, hvordan mulige løsninger kan være med til at skabe mere værdi for patienten gennem blandt andet forbedrede muligheder for behandling i eget hjem. Endelig er der behov for en sikker og smidig adgang til offentlige sundhedsdata til brug for sundhedsforskning og innovation, i samarbejde med private virksomheder. Digitalisering af sundhedsvæsnet vil kræve store investeringer, der er nødvendige for at vi i Danmark kan sikre et mere digital, sammenhængende og patientinddragende sundhedsvæsen.

Følg med på DI Life Sciences LinkedIn, hvor vi i den kommende uge vil dele historier fra Healthtech Summit 2021.

Følg DI Life Science

             linkedin - v5.png

Caroline Louise Westergaard

Caroline Louise Westergaard

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3543
  • Mobil +45 2943 2572
  • E-mail calw@di.dk

Relateret indhold