11.11.21 DI Life Science Nyheder

Dansk Industri er med på statsbesøg i Tyskland

Tyskland har åbnet dørene og inviteret H. M. Dronningen og H. K. H Kronprins Frederik på statsbesøg, som startede d. 10/11. Med sig har de et stort erhvervsfremstød med repræsentanterne fra i alt 52 virksomheder herunder 15 life science virksomheder, hvilket understreger vigtigheden af industrien.

Foto: Kasper Jensen

Erhvervsfremstødet har foruden grøn energi, fødevarer og bæredygtig produktion stort fokus på sundhed. Den tyske sundhedssektor står pt over for en udvikling, som Danmark på mange punkter har gennemgået bl.a. med indførelse af digitale løsninger. De danske life science virksomheder besidder derfor en ekspertise, der er rig på erfaringer, som giver store muligheder på det tyske marked.

Under covid-19 faldt eksporten med 13 milliarder kroner, hvilket har gjort ondt på dansk erhvervsliv. Med statsbesøget håber man på, at det kan blive et vendepunkt. Danmark får en helt særlig opmærksomhed i Tyskland, da Danmark deltager med en stor dansk delegation med Kongehuset i spidsen.
Tyskland er lige nu i en situation, hvor de investerer tungt på områder, hvor Danmark har en global førerposition. Danmark har især under covid-19 vist sig at være i en styrkeposition på digitale løsninger.

Netop digitalisering var et af fokuspunkterne, da den danske delegation af life science virksomheder besøgte Charité, som er Europas bedste hospital og nr. 6 på verdensplan. Programmet var spækket med spændende indslag og indeholdte bl.a. velkomsttale afholdt af DI’s administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen og den efterfølgende debat stod chef for DI Life Science for at moderere debatten.

Debatten gik på, hvordan Danmark er lykkedes med at højne brugen af digitale løsninger i sundhed under covid-19. Og her kunne den danske delegation af life science virksomheder, som deltog, byde ind med vigtige erfaringer, som de tyske værter på Charité nød godt af. Debatten bød på mange interessante aspekter, men ikke overraskende blev det især påpeget, at Charité ser offentligt-privat innovation, som en afgørende faktor for at løse de sundhedsmæssige udfordringer med bl.a. flere patienter med kroniske sygdomme.

Udover besøget på Charité har ugen bestået af andre vigtige og spændende debatter herunder rundbordsmøder, hvor digitalisering samt udfordringen med stigende antal af kronikere er blevet drøftet.

Udfordringerne kan vi godt nikke genkendende til i Danmark, da vi i Danmark bliver flere og flere med kroniske sygdomme. En del af løsningen er at styrke det offentligt-private samarbejde og gøre det danske sundhedsvæsen mere digitalt og sammenhængende. Det kan vi nu konstatere, at Europas bedste hospital selv lægger op til.

Det tyske statsbesøg blev afsluttet med gallamiddag, hvor chef for DI Life Science deltog efter invitation fra H. M. Dronningen.

Relateret indhold