11.11.21 DI Life Science Nyheder

Industriens fond støtter CPHLabs med 5,8 mio. kr.

Industriens Fond har sammen med Symbion, REBBLS og Københavns Universitet lanceret CPHLabs, som er et tiltag, der skal gøre laboratoriearbejde mere tilgængeligt for iværksættere inden for life science industrien, så de innovative løsninger ikke går tabt.

Foto: Pressefoto

I DI Life Science har vi taget en snak med direktionskonsulent fra Industriens Fond, Anders Wils, om bevæggrundene bag finansieringen på 5,8 millioner kroner over tre år og direktør fa CPHLabs, Josephine Schrøder, om finansieringens betydning for CPHLabs og ikke mindst iværksættermiljøet inden for life science industrien.

- Vi har valgt at støtte CPHLabs, fordi vi så et ’hul i markedet’ og et spændende potentiale i, at give ’early stage’ iværksættere og startups adgang til laboratorier og sparring i et dynamisk innovationsmiljøet, siger Anders Wils til spørgsmålet om, hvorfor Industriens Fond har valgt at finansiere CPHLabs.  

Selvom startupøkosystemet allerede bliver støttet meget, så mener direktør for CPHLabs, Josephine Schrøder, at det er helt afgørende for life science iværksættere med lettilgængelige laboratorier, som nu bliver muligt med finansieringen.

- Imidlertid er der mangel på lettilgængelige laboratorier, som er helt afgørende for life science-iværksættere, der ønsker at generere proof-of-concept (PoC) og skaffe fondsmidler. Formålet med CPHLabs er at gøre det nemmere for bio-iværksættere at komme i gang med laboratoriearbejdet, og drastisk øge hastigheden og antallet af testede hypoteser samt innovative løsninger, siger Josephine Schrøder.

En styrkelse af iværksætterøkosystemet

Både Anders Wils og Josephine Schrøder er enige i, at det er den rigtige retning at gå for at styrke iværksætterøkosystemet, så man undgår, at nye og innovative løsninger bliver tabt mellem to stole.

- Takket være finansieringen fra Industriens Fond vil vi samarbejde på nye måder med formålet at forbedre iværksætterøkosystemet indenfor life science samt skabe et blueprint af, hvordan man udvikler delelaboratorier, siger Josephine Schrøder og bliver suppleret af en enig Anders Wils, der lægger vægt på den styrkeposition, life science industrien er i, som man i Industriens Fond har fået øjnene op for. 

- Life science industrien er en dansk styrkeposition med stor positiv afsmitning på dansk økonomi. I Industriens Fond har vi gennem de seneste mange år støttet en lang række projekter og initiativer inden for forskellige spirende vækstmiljøer, men har ikke før markeret os på life science-scenen, siger Anders Wils.

En af udfordringerne i iværksættermiljøet, har været, at der ikke har været et sted at teste nye idéer af for at få dem valideret. Derfor ser nuværende medlemmer af CPHLabs kærkomment på finansieringen fra Industriens Fond, som roser tiltaget, da der nu er blevet skabt et sted, hvor de på en hurtig og overkommelig måde kan teste nye idéer af. Derudover giver CPHLabs også mulighed for at ’beboerne’ kan arbejde tæt på mennesker med højt fagligt niveau, og andre eksperter med stor erfaring – det er med til at skabe et dynamisk innovationsmiljø, som forhåbentlig skal komme de danske patienter til gavn på sigt.

Når man ser fremad, er Josephine Schrøder ikke i tvivl om, at en finansiering som denne er en investering i de fremtidige muligheder for, at nye startups vil udklække inden for life science industrien.

- Investeringen fra Industriens Fond betyder, at der vil blive udklækket flere life science virksomheder i Danmark, og dermed også skabt flere interessante arbejdspladser indenfor life science, siger Josephine Schrøder.

Derudover tilføjer Josephine Schrøder, at CPHLabs vil få en afgørende rolle med at få life science startups til at vinde frem, men også i rollen som facilitator for startup-virksomhederne.

- CPHLabs hjælper med at fremspire en større underskov af nye life science virksomheder, der vil blive modnet til at kunne søge ind hos acceleratorer som BioInnovation Institute og Accelerace, og i sidste ende blive til succesfulde danske virksomheder. De erfaringer vi samler ved at udvikle og drive CPHLabs vil desuden kunne bruges til at skabe et blueprint af, hvordan man udvikler delelaboratorier, siger Josephine Schrøder.

Også Anders Wils ser med positive æjne på fremtiden, og håber, at en støtte som denne er en langsigtet investering, som skal være med til at danne rammen om en mulig model for fremtidig løsning, men som også skal få flere aspiranter inden for life science industrien til at tage det sidste og store skridt mod at starte egen virksomhed.

- Vi håber at vi med vores støtte til CPHLabs kan være med til at styrke talentmassen omkring startups og virksomheder inden for life science, samt stimulere flere til at starte virksomhed og få gang i udviklingen af proof-of-concept og forretningsideer.  På den lange bane er dette initiativer, som har positiv betydning for dansk konkurrenceevne og vi glæder os til at følge projektet i de kommende år, siger Anders Wils.

Læs mere om CPHLabs lige her

Relateret indhold