Ny eksportportal skal skabe kortere vej for danske life science produkter til det kinesiske marked
En ny portal, Challenge Bridge, skal skabe bedre eksportmuligheder, for danske virksomheder, til det store kinesiske marked. Platformen skal fungere som et mødested for danske og kinesiske virksomheder, og skabe nye relationer i vigtige eksportbrancher.
Via portalen kan kinesiske virksomheder og indkøbere præsentere de forretningsudfordringer og behov som de står med i dag. I "den anden ende" af portalen står danske eksportvirksomheder klar med produkter, services og samarbejdsmuligheder, som kan løse de kinesiske udfordringer.
Portalen er ganske enkelt et online-mødested for købeklare kinesiske kunder og dygtige danske leverandører - og den slags møder vil Industriens Fond gerne bakke op om. Sådanne møder er nemlig gode for dansk eksport og er med til at internationalisere dansk erhvervsliv.
Platformen skal gøre det nemmere for danske virksomheder at møde relevante kinesiske virksomheder og skabe nye relationer i de rigtige brancher - også i en tid hvor fysiske møder er mere sjældne og rejseaktiviteten er mindre end tidligere. Via portalen kan der også skabes nye samarbejder med mere langsigtede muligheder inden for eksempelvis teknologi, innovation og generel forretningsudvikling.
I praksis fungerer platformen ved at kinesiske firmaer, med hjælp fra DI - Dansk Industri's kontor i Kina, uploader en business challenge, som danske virksomheder derefter kan byde ind på med produkter, services og løsninger.
Idéen til Challenge brigden opstod som en del af DI’s arbejde med Kinas innovationsmiljø. Portalen er en del af arbejdet med at udvikle og etablere et onlineformat, der er skræddersyet til danske virksomheder inden for blandt andet life science, tech, healthtech og cleantech.
Head of DI China, Peter Bøgh Hansen, fortæller at challengeprojekter som denne har innovation som omdrejningspunkt, samt at tilgangen til projekterne er særligt idébaseret:
Formatet passer især godt til danske virksomheder, der ikke allerede har en større tilstedeværelse i Kina. De kan eksempelvis bruge et challengeprojekt til at finde en lokal samarbejdspartner, der måske også kan agere lokal distributør Peter-Mikal Bøgh Hansen, Politisk chef, China
Det kinesiske arbejdsmarked har længe været i voldsom vækst, som ikke ser ud til foreløbigt at stilne af. Potentialet i det kinesiske markeder bliver markant større i takt med den voksende kinesiske middelklasse. Flere store danske virksomheder har allerede formået at etablere sig på det kinesiske marked. Peter Bøgh Hansen vurdere dog, at der i Kina fortsat er et stort uudnyttet potentiale for de mindre danske life science virksomheder:
Nu er tiden kommet til de mindre firmaer, der har noget spændende at byde ind med på områder som livsstilprodukter, velfærdsteknologi, og ældrepleje. Peter-Mikal Bøgh Hansen, Politisk chef, China
De mange interessante challenges på portalen er sorteret inden for en række emner, herunder blandt andet tech, lifescience, healthcare, cleantech og design.
Læs mere om, hvad den nye eksportportal kan tilbyde her.