11.11.21 DI Life Science Nyheder

Succesfuld høring om sundhedsdata i DI

D. 4. november holdte vi i Industriens Hus sammen med Leo Innovation Lab, Medicoindustrien, Health Tech Hub Copenhagen og Danish Life Science Cluster en offentlig høring om sundhedsdata.

Foto: Alexander Hansen, DI

Vi var samlet over 70 eksperter, som bestod af klinikere, forskere, myndigheder og life science virksomheder. Alle deltog særdeles aktivt og passioneret i workshoppen. Det er ingen hemmelighed, at der er meget at tage fat i, for virkeligheden er, at danske patienter, borgere og sundhedspersonale ikke får tilstrækkelig gavn af verdens bedste sundhedsdata.

Blandt de forskellige input var der bl.a. eksempler på inkonsekvent fortolkning af GDPR, problemer med sammenkobling af offentlig ejet data med virksomhedsdata og langsommelig sagsbehandling. Der blev for eksempel berettet om projekter med mange års ventetid, da der skal etableres databehandlingsaftaler med hver af de enkelte regioner og meget mere.

Input fra deltagerne af arrangementet bliver nu samlet, så det kan præsenteres for det Nationale Partnerskab for Sundhedsdata d. 19. november.

I DI Life Science arbejder vi målrettet efter at få en mere smidig og sikker adgang til sundhedsdate til brug for forskning og innovation.. I vores sundhedsudspil ”Et sundere Danmark – i en sundere verden” foreslog vi bl.a. en national strategi for sundhedsdata, en national ensartet dokumentationspraksis og bedre muligheder for at analysere sundhedsdata i kombination med borgernes egne data.

Det er en vigtig agenda, da sundhedsdata kan redde liv, men kun hvis vi formår at bruge dem effektivt i Danmark.

Relateret indhold