Jens Dresling
03.02.21 DI Life Science Nyheder

DI spår vaccinationsproblemer: Lad de private hjælpe

For at undgå flaskehals i vaccinationen mod coronavirus, mener DI at private allerede nu bør tænkes ind i arbejdet.

Mangel på sundhedspersonale og kapacitet kan betyde, at Danmark får svært ved at nå målet om at vaccinere 100.000 om dagen. Derfor bør regeringen udvise ”rettidig omhu” og allerede nu tænke private aktører ind i arbejdet.

- Vi er bekymrede for, om man kan stå i en situation, som vi også har gjort i forbindelse med testarbejdet, siger branchedirektør Jakob Scharff.

Da coronasmitten steg i december 2020 valgte man at inddrage private aktører til at hjælpe med at øge testkapaciteten. Dette mener Jakob Scharff man bør lære noget af.

- For at vi undgår at komme til at stå i den situation, skal der allerede nu indgås aftaler, lyder det fra Jakob Scharff.

Ifølge ham er det nogle af de samme sundhedsvirksomheder, som har hjulpet med at øge testkapaciteten, der også kan stå for vaccination af danske borgere. En hjælpende hånd fra private aktører kan være med til at sikre, at danskerne bliver vaccineret hurtigst muligt.

- Det er et spørgsmål om, at vi kan genåbne samfundet, genskabe den aktivitet, virksomhederne har, og at vi kan få et mere almindeligt liv.

- I sidste ende er det et spørgsmål om at redde liv og tage noget af presset af sundhedsvæsenet Og det vil som vil som virksomheder gerne hjælpe med til, lyder det fra Jakob Scharff.

Læs også: Danmark er længst i EU med udrulning af coronavaccine

I starten af januar offentliggjorde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, prognoser for at det ville blive muligt at vaccinere 100.000 danskere dagligt. Dette ville dog kræve at der blev leveret nok vaccinedoser.

Der kommer 100.000 doser færre end ventet af Pfizer/BioNTechs vaccine i første kvartal. Men andre vacciner ventes snart godkendt, og det sætter Jakob Scharff sin lid til.

- Vi håber alle sammen, at der om kort tid kommer hundredetusinder af vacciner ind over grænserne, og der er det et spørgsmål om at få vaccineret så hurtigt som muligt.

- Vi vil derfor gerne sende et klart budskab om, at vi er klar. Vi har kompetencerne og logistikken til at hjælpe til.

- Men vi må ikke blive taget på hælene, og derfor er det vigtigt at få aftaler på plads, siger han.

Læs også: DI: Øremærk coronavacciner til gruppe af virksomheder

Det er blandt andet en vaccine fra AstraZeneca, som snart ventes at skulle supplere de to godkendte vacciner fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

Lidt mere end tre procent af den danske befolkning har fået det første af to stik med en coronavaccine. 1,68 procent har fået begge stik.

Jakob Scharff

Jakob Scharff

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3996
  • Mobil +45 2112 9423
  • E-mail jasc@di.dk

Relateret indhold