18.03.21 DI Life Science Nyheder

Life Science driver innovativ udvikling under corona

Life science-branchen bidrager til, at Danmark over en bred kam fortsat viser stærke innovative takter med et højt niveau af patentsansøgninger i 2020 – på trods af pandemien og nedlukningen i landet.

Trods corona var der stort set lige så mange patentansøgninger fra danske virksomheder i 2020 som året før. Det skyldes især life science-branchen, der med en stærk vækst i antallet af ansøgninger kompenserer for nedgangen i andre industrier.

Det viser nye tal fra Den Europæiske Patentmyndighed (EPO), hvor opfindere kan få beskyttet deres patenter i op til 44 lande i Europa.  I alt blev der sidste år indsendt 2404 danske patentansøgninger i 2020, hvilket kun er 11 færre end rekordåret 2019.

"Life science markerer sig som en af Danmarks mest centrale sektorer, når det kommer til innovation og opfindelser," siger Sune Stampe Sørensen, direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen, om analysens resultater, der meget klart viser, at det er innovationer inden for sundhedssektoren, der har drevet danske patentansøgninger i 2020.

Relateret indhold