Fredag den 16. april præsenterede erhvervsministeren, sundhedsministeren, udenrigsministeren og uddannelse- og forskningsministeren regeringens nye life science strategi.

16.04.21 DI Life Science Nyheder

Life science-strategi skal bringe Danmark styrket ud af krisen

Ny national strategi skal sikre en life science nation i verdensklasse, give bedre behandling til patienter, og styrke økonomien og eksporten.

Regeringen har med erhvervsminister Simon Kollerup i spidsen netop lanceret deres strategi for life science. Strategien vil styrke rammevilkårene for en strategisk vigtig branche for Danmarks økonomi og velfærd. Initiativerne i strategien vil være med til at styrke forskning til gavn for udvikling og eksport af ny medicin, medicinsk udstyr og sundhedsteknologi. Samtidig vil den øge danskernes adgang til bedre behandlinger og iværksætte en målrettet indsats mod kroniske lidelser og ulighed i sundhed.

Den danske life science-industri er en vækstmotor i dansk økonomi. Industrien har endda vist sig at være konjunkturrobust, så vi selv i en krisetid har leveret overskud til vores allesammens velfærd og skabt arbejdspladser. Men den globale konkurrence er ultraskarp – og den er kun blevet forstærket af coronapandemien. Derfor er det også nødvendigt at få styrket rammevilkårene for branchen netop nu, så vi kan fastholde vores position som en af verdens førende life science nationer, Peder Søgaard-Pedersen, Underdirektør

Danmark har i dag en af verdens stærkeste life science-sektorer. En ny analyse fra Dansk Industri viser, at sektoren eksporterede for mere end 150 mia. kr. i 2020, svarende til over 20 pct. af den samlede danske vareeksport – på trods af den globale pandemi. Den nye strategi skal være med til at sætte endnu mere skub på udviklingen.

”Regeringen fortjener stor ros for at lancere en rigtig ambitiøs life science-strategi. Strategien vil være til gavn for det danske sundhedsvæsen, danske virksomheder og dansk økonomi. En life science-branche i vækst skaber nemlig flere arbejdspladser og flere penge til danskernes velfærd,” uddyber Peder Søgaard-Pedersen og fortsætter:

”Hvis jeg skal komme med ét nedslagspunkt, hvor jeg er ærgerlig over, at man ikke er gået skridtet videre, er det forskningsfradraget. Det er blevet forlænget til og med 2022, men det kræver massive investeringer i forskning at kunne tilbyde danskerne bedre sundhed. Derfor er det også enormt vigtigt med sikkerhed og kendte rammevilkår, så virksomhederne roligt kan lægge deres investeringer i Danmark. Derfor bør fradraget gøres permanent, og loftet for merfradrag løftes.”

Regeringen lancerede life science strategien på et pressemøde i Industriens Hus fredag formiddag.

Strategien indeholder initiativer på 7 områder:

  • Bedre rammer for forskning og udvikling
  • Bedre brug af sundhedsdata
  • Danmark som udstillingsvindue
  • Højt kvalificeret arbejdskraft
  • Målrettet internationalisering og myndighedssamarbejde
  • Sund og grøn vækst
  • Vidensdeling og samarbejde
Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3945
  • Mobil +45 2128 6755
  • E-mail peso@di.dk

Relateret indhold