Peter Larsen, Prikken Design & Produktion
29.04.21 DI Life Science Nyheder

Ny eksportanalyse viser en life science industri i topform

Sundhedsprodukter fylder en stigende andel af dansk eksport. Det viser ny analyse fra Dansk Industri. Andelen af sundhedsprodukter i vareeksporten er steget fra under ti procent i 2007 til 22 procent i 2020. Alene i 2020 eksporterede Danmark sundhedsprodukter for over 150 milliarder kroner.

Ny eksportanalyse fra Dansk Industri viser, at life science industrien klarer sig rigtig godt. I 2020 eksporterede Danmark sundhedsprodukter for over 150 milliarder kroner, og andelen af sundhedsprodukter i vareeksporten er steget fra under ti procent i 2007 til 22 procent i 2020.

Coronakrisen har ikke præget life science industrien negativt. Analysen viser tværtimod, at life science-eksporten er vokset med 32 pct. alene fra 2018 til 2020.

Det er ekstremt imponerende og også en klar illustration af, hvor strategisk vigtig life science-branchen er for Danmark. Udover Irland er vi det land, der eksporterer mest i forhold til befolkningstallet i hele Europa. Peder Søgaard-Pedersen, Chef for DI Life Science

Befolkningsudviklingen indikerer, at markedet for sundhedsprodukter kan stige kraftigt i de kommende år i takt med flere og flere ældre.

"Vi har nogle af verdens førende life science-virksomheder allerede, og efterspørgslen på de sundhedsløsninger, som de udvikler, vil stige i de kommende år i takt med at vi bliver flere ældre. Og alderdom hænger desværre også sammen med flere kroniske lidelser, så alene af den grund tror jeg, at fremtiden ser lys ud for eksporten" siger Peder Søgaard-Pedersen og fortsætter:

”Men vi kan ikke hvile på laurbærrene. For coronakrisen har øget den globale konkurrence, som i forvejen er stor. Derfor kræver det også, at vi kan fastholde investeringer i forskning, udvikling og produktion her i Danmark – til gavn for både patienter og dansk økonomi. Her er et permanent forskningsfradrag en stor del af løsningen.”

Læs eksportanalysen af sundhedsprodukter

Download

Læs om analysen i MedWatch.

Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Chef for DI Life Science

  • Direkte +45 3377 3945
  • Mobil +45 2128 6755
  • E-mail peso@di.dk

Relateret indhold