Colourbox
27.05.21 DI Life Science Nyheder

Ordning med cannabis til medicinsk brug forlænges i fire år

Et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet at videreføre ordningen med medicinsk cannabis, der stod til at udløbe ved udgangen af 2021.

Aftalen indebærer, at forsøgsordningen forlænges i fire år, for så vidt angår lægers mulighed for at udskrive medicinsk cannabis til patienter. Virksomheders mulighed for at dyrke cannabis til medicinsk brug gøres permanent Det skal ifølge sundhedsministeren skabe klarhed for de producenter, som har investeret i dyrkning af cannabis til medicinsk brug.

"Det er vigtigt, at vi er lykkedes med at lande en aftale for patienter, som for eksempel lever med stærke smerter, så de nu fortsat kan behandles med medicinsk cannabis i sundhedsvæsenet efter 1. januar," siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

DI hilser forlængelsen af cannabisordningen velkommen

Beslutningen er med til at skabe vished for producenterne af cannabis til medicinsk brug, der har investeret massivt de seneste år. For Dansk Industri er det afgørende, at virksomhederne får adgang til bedre vejledning og rådgivning, så produkterne lever op til formålet med ordningen: Smertedækning af patienter, der ikke har haft gavn af øvrig medicin på markedet, Peder Søgaard-Pedersen, Underdirektør

og fortsætter:

”Vi bakker også op om, at der forskes langt mere i området, så de rette patientgrupper får gavn af behandling med medicinsk cannabis.”

Til efteråret skal partierne drøfte justeringer af ordningen, herunder tilskudsmuligheder.

Aftalepartierne består af regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet, Frie Grønne og Kristendemokraterne.

Læs aftalen om videreførelse af cannabisordningen til medicinsk brug

Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3945
  • Mobil +45 2128 6755
  • E-mail peso@di.dk

Relateret indhold