Foto: Colourbox
23.02.22 DI Life Science Nyheder

Sprogkrav til mundbind skærpes igen

Lægemiddelstyrelsen har i en begrænset periode undtagelsesvist tilladt import og salg af medicinske mundbind med mærkning og brugsanvisning på svensk, norsk eller engelsk, som følge af den aktuelle COVID-19 pandemi.

I lyset af det stigende smittetryk i Danmark og intensivering af anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne  om brug af mundbind har Lægemiddelstyrelsen siden efteråret 2020 tilladt, at medicinske mundbind havde mærkning og brugsanvisning på svensk, norsk og engelsk.

I februar 2021 blev lempelsen af sprogkravet på medicinske mundbind forlænget og udvidet til også at omfatte medicinske nitril eller latex engangshandsker (undersøgelseshandsker og operationshandsker), for at sikre forsyningerne i Danmark. 

Lempelsen fra det danske sprogkrav på medicinske mundbind og medicinske engangshandsker udløb d. 01-02-2022. Lægemiddelstyrelsen har ikke kunnet begrunde at forlænge denne midlertidige dispensation, da forsyningerne i Danmark er høje. Dette betyder, at alle medicinske mundbind og medicinske engangshandsker, som importeres og distribueres til Danmark, igen skal overholde det danske sprogkrav på mærkning og brugsanvisning.

Medicinske mundbind og medicinske engangshandsker som er importeret og distribueret med engelsk, svensk eller norsk mærkning og brugsanvisning frem til d. 01-02-2022, er dækket af dispensationen og kan frit markedsføres. Medicinske mundbind og medicinske engangshandsker der importeres og distribueres efter d. 01-02-2022 skal bære dansk mærkning og brugsvejledning og vil ikke være dækket af dispensationen.

             linkedin - v5.png

Rikke Bruun Uggerhøj
Skrevet af:

Rikke Bruun Uggerhøj

Relateret indhold