Foto: Getty Images
10.03.22 DI Life Science Nyheder

DI afholder policy community om sundhed

Sundhedspolitikken kommer på den storpolitiske agenda frem mod – og sikkert også under – næste folketingsvalg. Og nu har du som medlem mulighed for at kommet med dit input til sundhedsdagsordenen, når DI inviterer til det første policy community om emnet sundhed.

Som et nyt tiltag har DI igangsat en indsats, der skal bringe medlemmerne tættere på den sundhedspolitiske dagsorden. I et nyt virtuelt format får medlemmerne mulighed for at kommer med input til, hvad der i deres øjne er vigtigt at fokusere på, når fremtidens sundhed skal defineres.

I dette første policy community, som bliver afholdt d. 23. marts, bliver temaet delt op i tre: Nærhed i sundhedsvæsenet, forebyggelse og digitale løsninger til bedre sundhed.

Hvordan løser vi de problemer, der er, og hvordan sikrer vi os, at vi i fremtiden kan forebygge og behandle på en solid og betryggende måde

Hvilken rolle spiller de digitale løsninger, og hvordan kan vi være sikre på, at der også findes læger uden for de store byer fremover

Spørgsmålene er mange – og du har muligheden for at komme med svar på dem.

APOTEKA: der er brug for sammenhæng

En af de virksomheder, som allerede har tilmeldt sig arrangementet er online-apoteks virksomheden Apoteka, som med deres deltagelse håber at kunne bidrage til bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet.

Hvis vi fortsat skal have et sundhedstilbud i Danmark, som er på et højt niveau og tilgængeligt for alle, så kræver det betydeligt mere sammenhæng blandt aktørerne og dette faciliteres kun effektivt ved hjælp af digitalisering. Som en af aktørerne, så ser jeg det som mit ansvar at byde ind i de relevante fora og dette er ét af dem Martin Glesner, CEO Apoteka

For Apoteka handler det derudover om at få seneste nyt om det sundhedspolitiske område, hvilket de mener, at de kan få ved deltagelsen af arrangementet. Derudover håber Apoteka også på at kunne påvirke agendaen i retningen mod mere nytænkning.

I Apotekas øjne kræver sundhedsvæsnet nytænkning især på det digitale område, som er yderst kompliceret i forvejen.

"Vi vil deltage i temaet ”Digitale løsninger til bedre sundhed” – fordi området er kompliceret og kræver nytænkning og vedholdenhed. Jeg mener at apoteker med en digital kompetence, som ofte er første (forebyggelse) og sidste (levering og rådgivning om medicin) led i en patient-rejse har potentiale til at spille en vigtig rolle i at skabe både nærhed og effektivitet." Fortæller Marting Glesner. 

Fra DI’s side ser chef for DI Life Science det også som en oplagt mulighed at komme tættere på medlemmerne og deres agendaer med dette virtuelle arrangement.

For os handler det om at lytte til medlemmernes behov og få deres input til, hvordan de mener, man skal arbejde med sundhed i fremtiden både i og uden for sundhedsvæsenet. Vi står over for nogle store udfordringer over de kommende år – og hertil er DI’s medlemsvirksomheders input meget vigtige, når løsningerne skal findes. Peder Søgaard-Pedersen, Underdirektør
Joachim Nørgaard Strikert

Joachim Nørgaard Strikert

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4844
  • Mobil +45 2337 9259
  • E-mail jons@di.dk

Relateret indhold