24.03.22 DI Life Science Nyheder

Girls’ Day in Science

Landsdækkende kampagne sætter fokus på at inspirere flere piger til en fremtid inden for blandt andet naturvidenskab. Dette kan skabe grobund for at uddanne mere kvalificeret arbejdskraft til f.eks. life science-industrien.

En af de væsentligste udfordringer for life science industrien er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Dette blev også understreget i sidste erhvervsministeriets fodaftryksanalyse fra 2021. Analysen viste, at beskæftigelsen er steget med 23% i løbet af de sidste 10 år. Til sammenligning faldt beskæftigelsen med 1% i det private erhvervsliv i samme periode. Den massive vækst i beskæftigelsen inden for life science understreger blot det voksende behov for flere kvikke hænder og hoveder.

Læs også: Fodaftryksanalysen viste flotte væksttal, men gav også anledning til bekymringer

Den landsdækkende kampagne Girls’ Day in Science har til formål at inspirere flere piger til en fremtid inden for naturvidenskab, teknologi, håndværk og it. Over 100 virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner inviterede sidste år godt 5.000 piger fra skoler og gymnasier indenfor, og du har nu muligheden for også at synliggøre din virksomhed overfor lokale piger, som skal vælge uddannelse i fremtiden.

Bliv arrangør    

Girls’ Day in Science afholdes næste gang den 5. oktober 2022. Som arrangør inviterer I piger fra skoler eller et gymnasium – ofte i lokalområdet – indenfor. Her skal pigerne opleve: 

 • at møde inspirerende rollemodeller
 • at deltage i virkelighedsnære workshops  
 • at få ny viden om uddannelse, job og fremtid 

Som arrangør får I: 

 • Sparring og udarbejdelse af program for dagen med fagrelevant indhold for jeres virksomhed
 • Synlighed omkring jeres deltagelse i dagen gennem nvhus.dk
 • Bred markedsføring af kampagnedagen over for skoler og gymnasier
 • Håndtering af tilmeldingssystem
 • Kommunikationspakke til fri afbenyttelse  
 • Evaluering af jeres arrangement
 • Fem badges til jeres rollemodeller
 • Invitation til netværksmøde for rollemodeller 

Der er tilmeldingsfrist for virksomheder den 30. marts. Hvis din virksomhed ligger i Region Hovedstaden, er det gratis, da regionen støtter op om den vigtige indsats og dækker omkostningerne for deltagelsen.

Læs også: Samarbejde mellem gymnasier og virksomheder skal sætte fokus på STEM-uddannelser

Hvem står bag Girls’ Day in Science?

Girls’ Day in Science arrangeres af Naturvidenskabernes Hus, der er landets største netværk for skole-virksomhedssamarbejde. Vi arbejder for, at mange flere unge vælger en fremtid med naturvidenskab, teknologi, håndværk og it. Netværket tæller 420 virksomheder fordelt over hele landet. Vi er blandt indsatserne i den nationale teknologipagt og støttet af Børne- og Undervisningsministeriet.  

Læs mere om Girls’ Day in Science her 

Kontakt  

Vil I høre mere om at være arrangør til Girls’ Day in Science 2022, er I meget velkommen til at kontakte Jannik Tovgaard-Olsen på jto@nvhus.dk (61124477).

Relateret indhold