26.04.22 DI Life Science Nyheder

Frankrig investerer massivt i ældreplejen – Se hvordan du bliver leverandør

Den franske genopretningsplan vil føre til en markant stigning i efterspørgslen på velfærdsteknologi. Danske løsninger er i høj kurs, og det giver gode muligheder for at vinde ordrer. Ambassaden og DI kan hjælpe din virksomhed med at blive leverandør.

Frankrig har iværksat en genopretningsplan 100 mia. euro, som i de kommende år skal kickstarte og modernisere fransk økonomi. Et af fokusområderne er en af de grupper, som er blevet hårdt ramt af coronakrisen - de ældre. Allerede nu er der derfor sket en markant stigning i den franske efterspørgsel på produkter, der kan forbedre landets ældrepleje.

Eksempelvis vil der over de næste fem år blive investeret i 1,5 mia. euro i modernisering af de franske plejehjem. Det vil kaste mange udbud af sig. Derudover er 600 mio. euro sat af til en digital udviklingsplan for hele ældreplejen. Desuden vil 300 mio. euro blive investeret i velfærdsteknologi, som skal hjælpe det pressede personale på de franske plejehjem.

Dansk velfærdsteknologi er i høj kurs

Særligt efterspørgslen på teknologiske hjælpemidler og velfærdsteknologi er en oplagt mulighed for de mange højt specialiserede danske virksomheder, som producerer hjælpemidler og digitale velfærdsløsninger.

Frankrig har store problemer med at rekruttere tilstrækkeligt med personale til ældresektoren. Det øger efterspørgslen drastisk på velfærdsteknologier, som kan aflaste personalet og effektivisere driften af plejehjem. Faktisk ses det allerede nu, hvor flere danske leverandører har fået større franske ordrer i bøgerne.

Følg med i udbud inden for ældreplejen

Som et eksempel har syge- og pensionssikringsorganisationerne Assurance retraite og Caisse nationale de solidarité pour l'autonomie (CNSA) lige nu offentliggjort et udbud på 32,5 millioner euro med støtte fra Ségur de la Santé og France Relance til modernisering af ældreboliger, herunder indkøb af velfærdsteknologi, over hele Frankrig.

Samtidig nærmer deadline sig for et udbud på teknologiske kommunikationshjælpemidler til i alt seks ressourcecentre forskellige steder i Frankrig – blandt andet inden for ældreplejen – på 100.000 euro pr. projekt.

Se også CNSA’s oversigt over kommende udbud

De mindre udbud hos franske ældrecentre findes på udbudsportalerne France Marchés og E-Marchés Publics

Ambassaden og DI hjælper din virksomhed med at komme i betragtning som leverandør

Den Danske Ambassade i Paris og DI arbejder i et strategisk partnerskab om at få danske løsninger ind på det franske marked. Ambassaden er både til stede på markedet, i sundheds- og omsorgsbranchen og arbejder til dagligt med franske partnere for at profilere danske løsninger hos de franske beslutningstagere.

Derudover faciliterer ambassaden dansk deltagelse i større events som eksempeklvis SANTEXPO den 17. til 19. maj i Versailles. Her samler den store franske brancheorganisation Fédération hospitalière de France sundhedsaktører og i alt 900 udstillere fra hele Europa for finde løsningerne, der skal skabe fremtidens europæiske sundhedspleje.  

Er du interesseret i at høre mere og se, om der er potentiale for netop din virksomheds løsninger, kan du kontakte ambassaden og DI.

Kontakt


Den Danske Ambassade i Paris
Isabella Schou-Hansen
Eksportrådgiver, sundhed
Mail: isasch@um.dk
Tlf.: +33 144312111

DI Life Science
Simone Overby Sloth
Konsulent
Mail: sios@di.dk
Tlf.: +45 3377 3140

DI Digital
Mette Smith Thastum
Fagleder Digitalisering og offentlig-privat samarbejde
Mail: mest@di.dk
Tlf.: +45 3377 4592

Relateret indhold