Udenrigsministeriet
23.06.22 DI Life Science Nyheder

Erhvervsfremstød i Nederlandene giver danske virksomheder unikke muligheder

Det giver danske virksomheder unikke muligheder, når sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og Kronprinsparret deltager i erhvervsfremstød.

I begyndelsen af ugen tog DI Life Science til Nederlandene for at deltage i erhvervsfremstød om grøn energi og digital sundhed med Kronprinsparret og sundhedsministeren.

Chef for DI Life Science, Peder Søgaard-Pedersen, møder deltagelsen fra både Kronprinsparret og sundhedsminister, Magnus Heunicke (S), med stor begejstring, og udtrykker, at deres deltagelse gør det muligt at møde beslutningstagere på højt niveau. Blandt andet nævner Peder Søgaard-Pedersen, at den danske delegation mandag mødtes med både den nederlandske premierminister Mark Rutte og det nederlandske Kongepar. Det giver en meget stor opmærksomhed omkring de konkrete sundhedsløsninger, som medlemsvirksomhederne leverer – og dermed gode muligheder for at komme ind på det nederlandske marked.

At Kronprinsparret og sundhedsministeren er med på erhvervsfremstødet, gør det muligt for danske virksomheder at komme i kontakt med beslutningstagere, der ellers ikke er mulige at nå. Peder Søgaard-Pedersen, Underdirektør

Ud over sundhedsminister Magnus Heunicke og Kronprinsparret deltog også 29 danske virksomheder inden for sundhedsteknologi samt grønne løsninger i erhvervsfremstødet, der har fået overskriften ”Partnering for green and smart solutions”. Det gælder blandt andre allergiselskabet ALK, robotvirksomheden Life Science Robotics samt it-virksomheden Systematic, der blandt andet udvikler elektroniske patientjournaler til flere danske regioner.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet fremgår det at turens fokus inden for sundhedsområdet særligt var på medicinsk teknologi og digitale sundhedsløsninger. Kronprinsessen og sundhedsminister Magnus Heunicke besøgte under besøget blandt andet Leiden University Hospital og Willem Alexander Children’s Hospital. Her deltog de blandt andet i en e-konsultation med en patient i Danmark. Ligesom Danmark vil Nederlandene i fremtiden få flere ældre med plejebehov. Derfor er der behov for flere smarte og digitale løsninger i sundhedsvæsenet, og det er et område med mange muligheder for samarbejde mellem Danmark og Nederlandene.

Turen til Nederlandene kommer et halvt år efter, at et lignende fremstød fandt sted i Tyskland, hvor omkring 40 danske virksomheder dengang deltog. Ifølge Peder Søgaard-Pedersen, har dén tur blandt andet ført til øget samarbejde mellem danske healthtech-virksomheder og det tyske universitetshospital Charité beliggende i Berlin. Det er håbet, at fremstødet i Nederlandene skal etablere relationer der på længere sigt skal fører til øget interesse i danske life science virksomheder.

Læs også: Dansk Industri er med på statsbesøg i Tyskland

Rikke Bruun Uggerhøj
Skrevet af:

Rikke Bruun Uggerhøj

Peder Søgaard-Pedersen

Peder Søgaard-Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3945
  • Mobil +45 2128 6755
  • E-mail peso@di.dk

Relateret indhold