14.06.22 DI Life Science Nyheder

Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse byder sammen med Nordic Health Lab virksomheder indenfor for at skabe nye, bæredygtige sundhedsløsninger

Der er brug for nye, effektive og innovative løsninger i et sundhedsvæsen, der ser ind i en fremtid med flere multisyge patienter, færre hænder og en verden, der kalder på bæredygtige løsninger.

I et nyt partnerskab går Næstved, Slagelse og Ringsed sygehuse og Nordic Health Lab (NHL) sammen om udviklingen af nye sundhedsløsninger. Sygehusene bliver dermed en del af NHL's landsdækkende netværk af partnerhospitaler og matchmaking-koncept for innovative sundhedsløsninger.

Direktør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, Niels Reichstein Larsen, ser frem til samarbejdet:

Jeg er glad for, at vi kan være de første i Region Sjælland til at invitere virksomheder indenfor på den her måde. Vi har brug for konkrete løsninger på det udfordringer, vi står overfor i Region Sjælland med flere kronisk syge patienter og stor ulighed i sundheden. Derudover har vi på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse en ambition om at gå foran, når det gælder bæredygtighed, så vi ser frem til at se en masse innovative bud på effektive løsninger. Direktør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, Niels Reichstein Larsen

Bygger bro mellem sundhedsvæsenet og private aktørerer 

Nordic Health Lab arbejder målrettet på at bygge bro mellem det offentlige sundhedsvæsen, vidt forskellige private aktører, og relevante vidensinstitutioner. Direktør for Nordic Health Lab, Henrik Schødts glæder sig over det nye partnerskab:

"Næstved, Slagelse og Ringsted er et oplagt match med Nordic Health Lab, da sygehusenes profil deler NHLs fokus på kroniske sygdomme og bæredygtige løsninger, der gavner hele samfundet. Derfor er vi enormt glade for, at NSR har viljen til at indgå i innovative samarbejder, testforløb og løsninger gennem os, og jeg er overbevist om, at samarbejdet bliver af stor værdi for begge parter. Ligeledes glæder jeg mig over, at NHL nu har fundet et format, der gør det attraktivt for relevante sygehuse som NSR at blive partnere." 

Det er her, fremtidens sundhedsløsninger findes. Direktør for Nordic Health Lab, Henrik Schødts

Fokus på bæredygtige løsninger

Fokus i samarbejdet er at finde bæredygtige løsninger, der frigør ressourcer, optimerer arbejdsgange, forebygger sygdomme og forbedrer patientforløb. Partnerskabet mellem Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse og Nordic Health Lab starter juni 2022, og sygehusene kommer allerede med til virksomhedernes pitch-dag efter sommerferien. Her præsenterer NHL sygehusene for en række forskellige sundhedsløsninger. Efterfølgende opsætter NHL matchmaking-møder mellem sygehusene og de relevante løsninger med henblik på at køre testforløb ude på afdelingerne.

HVEM ER NORDIC HEALTH LAB?

Nordic Health Lab er en almennyttig forening, der er støttet af Industriens Fond. NHL's formål er at bygge bro mellem det offentlige sundhedsvæsen og private aktører. For mere info: pb@nordichealthlab.com.

Relateret indhold