Peter Arnt Nielsen tiltræder som chefkonsulent i DI Life Science med ansvar for medicinsk udstyr og høreområdet.

Foto:GettyImages
26.01.23 DI Life Science Nyheder

"Tiden er inde til et særligt fokus på høreområdet, når det er en af de life science-brancher, hvor Danmark står stærkest"

Dansk Industri understreger med tilføjelsen af høreområdet som særligt ansvarsområde til brancheorganisationens nye chefkonsulent, hvor vigtig industrien er for dansk jobskabelse, vækst og velfærd, lyder det fra den nye mand på posten.

Den danske høreindustri har rødder flere hundrede år tilbage og nyder i dag bred international anerkendelse for sin innovative og nyskabende produkter, design, funktionalitet og dygtige lederskab. Industrien eksporterer for milliarder, og de tre danske flagskibe Demant, GN Hearing og WS Audiology står for mere end 60 pct. af alt salg i verden af høreapparater.

Nu øges fokus på branchen også hos Dansk Industri, der har hentet Peter Arnt Nielsen fra Pfizer ind som ny chefkonsulent, hvor han får særligt ansvar for medicinsk udstyr, herunder også høreområdet.

DI Life Science har generelt oprustet på hele life science-området, herunder medicinsk udstyr. Vi synes, at tiden er inde til et særligt fokus på høreområdet, når det er en af de life science-brancher, hvor Danmark står stærkest. Peter Arnt Nielsen, Chefkonsulent

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lider over 5 pct. af verdens befolkning af invaliderende høretab. I 2050 estimeres det, at over 700 mio. mennesker verden over – eller hver tiende – rammes af høretab. 

”Det er altså et stort sygdomsområde, og der er en udvikling, hvor der bliver stadig flere patienter, som ikke modtager den rette behandling. Det er selvfølgelig er en trist udvikling, men omvendt godt, at vi i Danmark har så stærke virksomheder på området, der kan hjælpe de her mange mennesker,” siger Peter Arnt Nielsen.

GN Hearing, Demant og WS Audiology omsatte tilsammen formere end 40 mia. kr. i seneste regnskabsår, og selskaberne har alene i Danmark flere end 4500 ansatte, hvoraf op mod halvdelen er beskæftiget i forskning og udvikling.

”Høreområdet er en global styrkeposition for Danmark, og sammen med resten af life science-industrien vil området få stadig stigende betydning for job, vækst og velfærd. Derfor er det kun naturligt at have et særligt fokus på høreområdet i min stilling,” siger Peter Arnt Nielsen til MedWatch.

Fokus på rammevilkår

DI Life Science arbejder for at skabe de bedste rammer for organisationens medlemsvirksomheder inden for den samlede life science-industri i Danmark. Det gælder lige fra biotek, lægemidler, diagnostisk udstyr til healthtech og medicoteknisk udstyr samt altså høreapparater.

Høreområdet er en dansk styrkeposition, men det er jo så også en styrkeposition, som man skal forsvare og ikke lade sig glide af hænde. Peter Arnt Nielsen, Chefkonsulent

”Med den stærke internationale konkurrence, som der er, er det på ingen måde givet, at Danmark også fremover kan fastholde og tiltrække investeringer på området. Derfor kræver det, at man hele tiden har nogle gode rammevilkår,” siger Peter Arnt Nielsen.

For at bevare konkurrenceevnen overfor udlandet, ser Peter Arnt Nielsen derfor gerne, at regeringens gør skattefradraget for forskning og udvikling på 130 pct. permanent, ligesom der ifølge ham ikke bør være noget loft, sådan som det er tilfældet i dag, hvor der er et max på 50 mio. kr. for, hvor meget en enkelt koncern kan få i merfradrag.

”Det vil jo bidrage til at øge incitamentet til at hæve investeringerne i forskning og udvikling - fordi det er så vigtigt, som det er,” siger Peter Arnt Nielsen og lægger sig dermed på linje med både Demant, GN Hearing og WS Audiology, som længe har skreget på netop en permanentliggørelse af forskningsfradraget.

Du kan læse artiklen i sin fulde længde lige her.

Relateret indhold