26.03.21 DI Life Science Blog

Nu lysner det forude

Genåbning af samfundet har længe været det mest debatterede samtaleemne – både i medierne, hos de politiske partier, i erhvervslivet og ikke mindst hjemme ved spisebordet. Nu er der langt om længe lys forude.

I Dansk Industri startede vi allerede i februar debatten om fuld genåbning, når alle over 50 år er vaccineret. Derfor er vi også meget glade for, at både røde og blå partier har kunnet blive enige om lige akkurat dét som pejlemærke, og at de i fællesskab tager ansvar for at sikre den vished i samfundet, som vi i erhvervslivet har efterspurgt længe. Samtidig er det klogt, at både hyppig test, vaccination og ikke mindst et digitalt coronapas, er de tre centrale redskaber til en genåbning med smitten under kontrol. Og det kan vi kun gøre med et stærkt offentlig-private samarbejde, der sikrer høj kvalitet, hastighed og økonomisk bæredygtighed.

 

Et styrket bånd mellem det offentlige og private leverandører er en af de vigtigste ting, vi skal tage med os videre, når pandemien igen begynder at træde tilbage i skyggen. Jeg håber også, at det bliver kernen i regeringens kommende life science strategi, som vi venter på med spænding

Rigtig god påske til jer alle!

Venlige hilsner

Peder Søgaard-Pedersen

Chef for DI Life Science
Mobil: 21286755
Mail: PESO@di.dk

Relateret indhold